fbpx
blog najib asaddok

Perlu ke lokasi kedai dalam Google Map? Ni penting tau!

Percuma je kalau guna Google Map.

“weh tag location kedai ni” “nak nama kedai tu, aku cari dalam Google Map”.

Situasi begini adalah Fasa Kedua sebagai seorang pelanggan. Boleh baca sini tentang >> 5 Fasa Seorang Pelanggan

Berbalik pada topik asal kita, kenapa pentingnya lokasi kedai dalam Google Map? Ada di kalangan kita yang masih tak sedar yang mereka perlu letakkan lokasi kedai mereka di Google Map. 

Jom sama-sama baca 3 sebab yang saya nak kongsikan ni..

 

Perlu ke lokasi kedai dalam Google Map? : Mudah ditemui pelanggan

 

1. Mudah ditemui pelanggan

Sekarang dah zaman teknologi tinggi,semua di hujung jari. Nak pergi mana-mana guna Google Map. Asalkan ada internet yang stabil. 

Kedai yang ada di dalam Google Map akan mudah ditemui pelanggan.

Nak pergi makan di mana? Nak bercuti di mana? Hotel mana yang best? Mana nak beli ? Masjid mana yang dekat? 

 

"</p

 

2. Promosi secara percuma

acam mana tu? Promosi percuma kepada pelanggan yang sedang cari maklumat tentang kedai secara tidak langsung akan tahu bila waktu operasi sesebuah kedai.

Macam gambar rupa kedai, buka hari apa dan waktu berniaga. Mereka akan tahu apa yang ada dekat kedai anda sebelum buat keputusan nak datang ke kedai.

Bukan setakat tahu lokasi je. Faham ke faham?

 

Identiti Jenama Dikenali dan Dipercayai

 

3. Identiti jenama dikenali dan dipercayai

Kedai yang tersenarai dalam Google Map dengan betul akan lebih dikenali identiti jenamanya secara tidak langsung.

Kalau kedai baru lagi, masih belum ada “feedback” pelanggan. Bila dah ada di Google Map, akan ada pelanggan bagi ”review” dan “star” untuk kedai anda.

Berada di Google Map juga salah satu cara “online” kan perniagaan anda. Bukan sekadar ada kedai online jer.

Jadi, penting ke pening Google Map ni?

Mari dapatkan nasihat bersama  Pakar Digital Marketing di Momentum Digital.

Facebook Comments

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !