fbpx
blog najib asaddok

Cara untuk “Happy”kan Pelanggan

Cara untuk Happykan pelanggan

Assalamualaikum W.B.T dan Salam Sejahtera,

Pada kali ini saya ingin berkongsi kepada anda tentang 5 Cara untuk “happy”kan pelanggan yang datang melawat ke kedai anda.

Melawat ke kedai ini tidak mengira “online” atau “offline”. Kalau online, pelanggan ini yang melawat sosial media atau laman web perniagaan anda. Pelanggan “offline” pula individu yang datang ke kedai fizikal anda.

Adakah anda bersedia untuk memberikan “value” kepada pelanggan anda untuk “happy” kan mereka? Di bawah ini, saya ingin kongsikan lima cara anda boleh capai matlamat ini:

1. Diskaun Khas dan Promosi Menarik

Ini bukan sahaja akan menarik pelanggan untuk buat pembelian, tetapi mereka juga akan rasa dihargai dan pembelian secara jimat.

War-warkan kepada pelanggan jika perniagaan anda ada buka “booth” Bazar Ramadhan di kawasan. Barulah meriah nanti!

 

2. Kemas Kini dan Tambah Baik Produk

Cara ini untuk pastikan produk sentiasa relevan dan berkualiti tinggi. Dapatkan maklum balas dari pelanggan dan usahakan untuk perbaiki.

Kalau produk dah baik, tengok semula cara penyampaian produk itu mudah untuk didapati. Adakah pelanggan boleh beli “online” jer atau perlu ke kedai? Boleh ke boleh?

 

3. “Make it better” 

Nak pelanggan suka kena lah ada “environment” yang selesa dan bersih di kedai fizikal anda. Siapa je suka tempat yang kotor dan tak selesa kan? 

Selain itu, pastikan laman web atau platform “online” anda ditambah baik supaya mudah dicari dan menarik untuk dilawati. 

 

Bila buat 3 cara ini, anda serba-sedikit dapat memberikan “value” kepada pelanggan anda dan juga cara untuk “happy”kan pelanggan. 

Sebagai pemilik perniagaan, anda ke juga faham 5 Fasa Seorang Pelanggan.

Dapat sesuatu?

Di Momentum Digital, kami boleh bantu anda buat persediaan buat “content marketing”. Jangan pening dan risau, tekan je link di bawah ▼▼▼

https://www.momentumdigital.com.my/dma/  untuk dapatkan jalan penyelesaian. 

Kalau ada apa-apa kemusykilan tentang marketing, tanya je di ruangan komen FB di bawah. Dengan izin Allah, kami dapat berikan jawapan.

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !