Waktu terbaik buat posting di media sosial

Bila waktu yang sesuai nak buat posting di media sosial?

Bila waktu yang terbaik nak post di media sosial? 

Nak ramai followers kena banyak tunjuk result. Nak bagi orang nampak kena buat content. Nak orang kenal kena tonjolkan branding. Saya tahu anda dah tahu kepentingan semua ni tapi yang anda tak tahu,  bila waktu yang sesuai nak buat posting.

 

Ramai peniaga tertanya bila waktu sesuai nak post, bila waktu sesuai nak buat live dan bila waktu sesuai nak share video. Sebenarnya tak ada jawapan yang tetap melainkan owner bisnes sendiri yang belajar buat experiment untuk tengok waktu kritikal yang boleh naikkan reach dan engagement dari followers anda.

 

Anda boleh buat experiment live waktu pagi, tengahari, petang atau malam. Anda juga boleh plan dengan buat announcement awal yang anda akan live esok. Buat satu poster simple dan beritahu apa tajuk, bila masa dan waktunya.

Semua ni anda kena buat dan konsisten experiment untuk tempoh sebulan baru anda nampak result.

Dari situ baru anda boleh susun jadual untuk content jenis apa. Ada yang pagi sekadar share quotes, tengahari share content multiple image, petang share video perkongsian dan malam buat live.

Yang penting anda kena buat experiment dan try cari formula yang terbaik untuk page anda.Tapi bila anda terlalu sibuk planning untuk sharing, jangan lupa untuk konsisten tarik followers like page anda, konsisten sharing supaya page anda tak bosan.

 

Kalau anda sibuk share macam-macam tapi page tak ramai followers pun tak boleh jugak. Anda boleh juga baca info di sini –> https://www.najibasaddok.com/bila-waktu-sesuai-nak-posting/.

 

Untuk next nanti saya akan share dengan anda macam mana nak tarik followers yang berkesan ke media sosial. Anda juga boleh follow semua media sosial Najib Asaddok dan dapatkan banyak tips di http://www.TelegramNajib.com.

 

Stay tuned tau!

 

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !