fbpx
blog najib asaddok

BILA WAKTU SESUAI NAK POSTING ?

Ramai usahawan tertanya bila waktu sesuai nak post, bila waktu sesuai nak buat live dan bila waktu sesuai nak share video..


Sebenarnya tiada jawapan yang tetap melainkan owner bisnes sendiri yang belajar buat experiment untuk tengok waktu kritikal yang boleh naikkan reach dan engagement dari audience anda.


Owner bisnes kena plan dan lihat macamana audience page mereka berinteraksi dalam page.


Ada boleh buat experiment live waktu pagi, tengahari, petang atau malam. Anda juga boleh plan dengan buat announcement awal yang anda akan live esok. Buat satu poster simple dan beritahu apa tajuk, bila masa dan waktunya.


Semua ni anda kena buat dan konsisten experiment untuk tempoh sebulan baru anda nampak trend.


Dari situ baru anda boleh susun jadual untuk content jenis apa. Ada yang pagi sekadar share quotes, tengahari share content multiple image, petang share video perkongsian dan malam buat live.


Yang penting anda kena buat experiment dan try cari formula yang terbaik untuk page anda.


Tapi bila kita terlalu sibuk planning untuk sharing, jangan lupa untuk konsisten tarik followers like page anda, konsisten sharing supaya page anda tak bosan.


Kalau anda sibuk share macam-macam tapi page tak ramai followers pun meninggal jugak. 


Nak tahu berapa minimum followers atau likers yang dikira banyak? Senang jer, kalau 100,000 fans tu baru boleh dikira banyak.


Ada faham ke faham ni? 


Nak tarik followers ni senang jer. Dalam www.50kusahawan.com ada video panduan untuk tarik like follow page anda secara praktikal. Video ini sebenarnya bernilai RM999 tapi kita beri secara percuma.


Kalau tak nak tak apa. Biar pesaing anda dapatkan dan dia buat sampai lead the market dan buatkan bisnes anda terpaksa bungkus.. 


Senangkan nak jadi malas.. Buat bodoh jer..

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !