fbpx
blog najib asaddok

DASYAT KEKAYAAN SAHABAT RASULULLAH S.A.W

Ni ada satu kisah yang penting dalam sejarah tau…

Hebatnya seorang Usahawan Sahabat Rasululullah SAW berniaga! Anda seorang Usahawan patut baca ni sampai habis! Ala… 2 minit jer settle…

Berniaga tu adalah Sunnah Rasulullah SAW, dan dikatakan 9/10 rezeki datangnya dari berniaga. Banyak peluang besar kita akan dapat jika menjadi usahawan yang berjaya, bukan sekadar rezeki tetapi dapat MEMBERI !

Dari keuntungan yang kita dapat tu, dapat kita salurkan kepada orang yang sangat memerlukan dan inilah sebenarnya ‘aset’ kita di akhirat nanti.

Kita ambil contoh kehebatan sahabat Nabi seorang usahawan jutawan iaitu Abdul Rahman Bin Auf, beliau jadikan bisnes ni sebagai landasan untuk saham akhirat.

Selepas beliau meninggal dunia, beberapa harta berharga yang beliau tinggalkan adalah

 3000 ekor kambing
 100 ekor kuda
 1,000 ekor unta
 Memerdekakan hamba-hamba nya
 Memberikan 80,000 dinar kepada isteri2nya
40,000 dinar miliknya disedekahkan untuk jihad ( Nilai sekarang RM31.4 juta)

Maklumat di atas ni adalah sebahagian kecil sahaja daripada pemberian beliau kepada Islam. Beliau benar-benar menjadikan kekayaan dalam bisnes untuk mendapatkan syurga Allah.

Jadi adalah sangat penting kita mencontohi cara Abdul Rahman Bin Auf ni. Kena pastikan bisnes kita untung dengan menarik lebih ramai pelanggan.

Itulah yang menjadi passion saya membantu lebih ramai usahawan mencapai target dalam bisnes mereka dengan mengajar teknik & strategi menggunakan platform online untuk tarik lebih ramai pelanggan di kelas & program terbaru saya nanti iaitu www.NakTarikPelanggan.com 

Saya harap anda dapat inspirasi & jadi semakin bersemangat nak jadikan bisnes anda sebagai platform membantu lebih ramai mereka yang memerlukan.

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !