fbpx
blog najib asaddok

Urus Bisnes Dan Naikkan Sales Dengan Pantas Guna 3 Apps Ni

3 Apps Power Bantu Peniaga Urus Bisnes & Naikkan Sales Dengan Pantas

“Haihh.. Semua benda nak kena buat sendiri, dari buat content tu sendiri sampai lah nak buat posting.. Susah nak urus bisnes online ni. Tak menang tangan dibuatnya!” 

Laaa.. Kenapa nak susah-susah. Guna jer apps saya bagi ni. In shaa Allah dapat mudahkan dan cepatkan korang sebagai peniaga online untuk urus bisnes korang tu. Baru la sales nak masyuk pun laju!

Ye laa, zaman sekarang ni semua benda nak kena laju beb. Macam yang saya selalu cakap, “Fast action, fast result.”

Haa.. Meh sini baca ni jap..

1. Business Suite

Apps ni bagus untuk korang schedule segala jenis content yang korang nak keluarkan. Boleh tetapkan nak content tu pada berapa hari bulan, dan pada pukul berapa? 

Just set jer nak post bila. Haa.. Yang penting content tu sendiri kena ada.

Lagi best, kalau korang dah intergrate Facebook Page dan Instagram Business korang, apps ni boleh schedule dekat dua-dua tempat sekali gus.

2. Buffer

Buffer ni paling best! Apps ni korang boleh guna untuk manage segala social media yang korang ada. Dari Facebook Page, Facebook Group, Instagram, Twitter sampai lah ke TikTok.

Apps ni sediakan siap-siap calendar planner untuk korang susun content korang, mengikut platform social media mana yang korang nak guna, dan mengikut hari dan waktu bila korang nak post..

Amacam? Bagus ke bagus?

3. VN 

Kalau korang nak tahu, trend pengguna social media sekarang ni lebih suka kepada video. 

Jadi, kalau korang belum dapat nak hasilkan video yang power untuk tarik perhatian pelanggan, korang akan ketinggalan beb.

Haa.. Sebab tu bagus kalau korang guna apps VN ni. User interface dia memang mudah nak faham, dan korang boleh edit video yang berkualiti guna phone jer! Yang penting kena creative sikit. 😁

Waktu sekarang ni, saya faham ramai peniaga yang nak benda yang mudah dan cepat. Sebab tu saya share apps yang boleh memudahkan korang untuk urus bisnes online korang ni. 

Ehh.. Saya nak bagitahu ni.. Tinggal lagi 3 hari jer sebelum sesi Mega Momentum Bisnes 2022 bermula. Sesi ni akan dibuat secara zoom, dan dalam ni nanti saya buka peluang untuk korang jumpa dengan saya dan Team Momentum secara berdepan. 

Daftar free jer di www.momentuminternet.com/mmb

Jumpa pada 30 Mac, jam 8.30 malam nanti.

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !