fbpx
blog najib asaddok

NAK GANDAKAN JUALAN TAPI GAGAL? INI PUNCANYA..

Punca Utama Bisnes Gagal Disebabkan Ini

Siapa dekat sini yang dah berniaga lebih 5 tahun tapi bisnes masih lagi susah nak capai sales dan tak tahu cara nak gandakan jualan?

Ada juga yang berniaga tapi hutang keliling pinggang.

Ini semua disebabkan bisnes yang anda buat kurang dapat perhatian, pelanggan tak ramai.

Antara faktor lain juga yang menyebabkan banyak bisnes gagal :-

1. Tiada hala tuju perniagaan

2. Salah cara Marketing, duit lebur tapi tiada hasil

3. Pesaing di pasaran semakin banyak

4. Kedai kosong tiada yang datang membeli

5. Tak tahu cara nak uruskan database, silap-silap tak pernah kumpul

Bahaya & sangat kritikal pada kesihatan bisnes bila bisnes anda ada isu antara salah satu faktor di atas ini. Tapi setiap masalah pasti ada solusi. 

Bangkit dan teruskan berjuang untuk capai impian, capai kebahagian dengan hasil tindakan anda yang berganda.. 3 tips ni akan bantu buat bisnes anda kembali pulih dan gandakan jualan anda.

Yang Pertama : Fokus pada pelanggan sedia ada

Dalam bisnes, benda yang paling mudah untuk gandakan jualan apabila anda jual pada pelanggan sedia ada. Sebab apa? Sebab mereka ada pengalaman guna produk anda.

Seperti bisnes jenama Apple. Fokus utama mereka adalah jual kepada pelanggan sedia ada. Dengan cara itu sahaja, bisnes yang mereka buat capai Billion USD. Anda juga boleh buat benda yang sama dengan bimbingan yang betul, guru yang betul.

Yang Kedua : Faham situasi pelanggan

Kebanyakkan peniaga sekarang terlalu fokus kepada produk. Tak ambil perhatian kepada perasaan manusia. Dalam perniagaan, perkara paling tepat untuk menangi hati pelanggan adalah fahami situasi mereka.

Tunjukkan yang anda faham situasi dengan bina posting di social media. Bantu dari segi solusi dalam pembinaan content. 

Semoga dengan kebaikkan dan manfaat yang anda beri asbab posting yang ada value akan dapat pulangan 1000x ganda lebih lagi.. 

Yang Ketiga : Ikuti trend pemasaran terkini

Ekonomi berubah, pemasaran lagi selalu berubah. Kalau dulu teknik pemasaran berkesan dengan gunakan flyers, tapi sekarang teknik itu kurang berkesan.

Ini disebabkan trend pemasaran berubah. Nak mudah, nak cepat, nak pantas untuk dapatkan teknik pemasaran tahun ni saya nak jemput anda yang betul-betul nak pulihkan keadaan bisnes.

Saya nak kongsikan pada anda trend pemasaran terkini yang advance yang nilainya RM999 tapi saya berikan secara PERCUMA. Ini sebagai tanda saya & Team Momentum nak bantu anda keluar dari kepompong masalah sekarang.

Klik link ini segera untuk dapatkan tempat yang terhad —> www.MomentumBisnes.com .

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !