fbpx
blog najib asaddok

Terduduk Bila Tahu Bisnes Kereta Sewa Dijadikan Orang Mengedar Dadah!

bisnes kereta sewa


Bisnes kereta sewa? Tn.Fazhar minat untuk buat bisnes lagi-lagi bab kereta ni. Orang kata kalau dah minat sesuatu tu, memang tak ada apa yang boleh halang. 4 tahun lepas Tn.Fazhar suka dalam bab upgrade kereta.


Senang citer tentang performance kereta. Lelaki pasti tahu bab-bab kereta ni. Memang ramai lelaki yang minat dalam dunia kelajuan ni. Tn.Fazhar mula jadi runner untuk jual part performance.. Hujung tahun 2016 berjaya buka kedai.


A good leader come from good follower!


Ni nak citer sikit ni, sebelum beliau buka kedai. Ada 1 tragedi yang terjadi dalam kehidupan beliau. Benda yang tak pernah terfikir langsung boleh terjadi! Niat untuk bina income tapi tak sangka boleh jadi sampai tahap macam ni.


Tn.Fazhar dulunya berniaga atau buat bisnes kecil-kecil dengan buat kereta sewa sendiri. Ni nak tahu ke nak tahu apa yang terjadi? Mesti anda pun pasti terkejut bila dengar kisah beliau.. Kereta beliau yang dijadikan untuk bisnes, kereta sewa tu dibawa oleh penyewa.


Memang giler! Tak sangka! Kereta sewa tu dijadikan orang untuk mengedar DADAH! Waktu bila dengar tentang perkara tu, memang terduduk.. Pasrah.. Segala perasaan sedih, kecewa, down semuanya ada dalam diri.


Tapi ada 1 perkara yang Tn.Fazhar kongsikan, yang beliau pegang ibarat prinsip dalam kehidupan beliau. 1 perkara yang beliau pegang adalah “Jangan mengaku kalah”.. Kalau duduk layan perasan down tu terkubur dengan masalah, memang sampai bila-bila akan berada dalam tahap tu.


Itu lah yang terjadi, cabaran yang datang dalam diri Tn.Fazhar..


Kemudian, selepas bina bisnes dengan buka kedai performance ni datang lagi cabaran.. Stress sebab bisnes tak boleh nak grow! Takat tu je sales, mendatar.. Tapi dengan prinsip yang dipegang sendiri oleh Tn.Fazhar beliau tak mengaku kalah! Mula research dengan tonton video-video di Youtube, Facebook untuk bantuk naikkan sales beliau.


Pada ketika itu beliau sangat terinspirasi dengan Tuan Das Abdul.. Tapi walaumacam mana sekalipun, perasaan skeptikal tu pasti wujud. Entah yer, entah tidak apa yang dikatakan.. Dan satu masa, beliau terjumpa lah dengan video Tuan Najib Asaddok. Pada masatu, beliau ulang video yang sama sebanyak 4kali berturut-turut. Strategi yang diceritakan dalam video tu boleh ke untuk bisnes Tn. Fazhar ni?


Dah lah tengah tak percaya dengan program-program yang dianjurkan ni.. Masa dalam keadaan skeptikal ni pula ada kawan sendiri yang dah pernah join program RPM iaitu Roket Pemasaran Momentum..

 


Alhamdulillah, setelah join beberapa kelas yang dianjurkan dan berada dalam circle positif, bisnes yang merudum kini kembali dalam process untuk grow. Dalam program Tn. Najib Asaddok bukan sekadar bercerita tentang marketing jer, tapi banyak juga cerita tentang perkara positif.


Yang dulunya lepas mengerjakan solat fardhu subuh sambung tidur, tapi sekarang berjaga dan semangat untuk datang ke kedai walaupun awal dari waktu bekerja. Nak cerita tentang pencapaian bisnes ? Anda yang baca ni nak tahu ke pecapaian Tn. Fazhar? Okay jom kita teruskan..


Facebook Page baru 2 bulan join dah cecah 9k daripada ZERO, sekarang dah berjaya capai 29k yang like! Kenapa mention tentang fans? Bila ada fans yang ramai, lagi mudah untuk jualan closing bisnes tu. Sebabtu Waktu PKP Tn.Fazhar berjaya pecah tradisi dengan catat jualan lebih RM200k! Amacam, dah nampak ke nampak pentingnya fans dalam sesuatu bisnes online..


Tapiii…, ini semua takkan terjadi juga disebabkan BIG WHY. Mak ayah Tn.Fazhar bukan lah dari orang yang senang.. Mak merupakan seorang cleaner dan sanggup berusaha keras demi lihat kejayaan anaknya.. Tn.Fazhar tak lupa tentang keluarga yang berbakti terhadapa dirinya. Setelah berjaya capai jualan dalam bisnes, Tn. Fazhar tunaikan sedikit demi sedikit impian mak ayahnya & paling penting sekali beliau ingin bawa mereka menunaikan ibadah Haji.


“Terima kasih Tn.Najib Asaddok & Team Momentum ” – Tn. Fazhar bisnes founder FCR Performance


Lagi kisah Tn.Fazhar dengan hanya gunakan teknik LIVE berjaya beratur PM! –> https://www.najibasaddok.com/live-waktu-pkp-jer-dah-boleh-buat-comeback/


3 Perkara betul Tn.Fazhar bina untuk Bisnes FCR Performance

Tn. Fazhar ( FCR Performance )

 


Siapa dekat sini ada impian & matlamat yang nak dicapai? Jangan kerap buat kesilapan, buat tindakan pantas dengan ikuti perkembangan marketing bersama Najib Asaddok & Team Momentum di Channel Telegram —> www.telegramnajib.com

Di Momentum Digital, kami boleh bantu anda buat persediaan untuk Ramadhan. Jangan pening dan risau, tekan je link di bawah ▼▼▼

https://www.momentumdigital.com.my/dma/  untuk dapatkan jalan penyelesaian.

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !