fbpx

Tak Sanggup Biarkan Mak Susah, Zuki Cabar Diri Buat RM70,000 Sebulan

Tak sanggup biarkan mak susah, Zuki cabar diri buat RM70000 Sebulan

Saya terdiam bila baca kisah Ahmad Mazuki ni, kalau korang dengar sales RM700,000 tu jumlahnya besar, mesti korang ada terfikir Zuki ni anak orang senang kan.. Tak pun mak ayah dia dah lama bisnes.

Ni yang saya nak citer ni.. Zuki bukan anak orang senang, mak ayah dia hanya seorang petani dan struggle dia hanya dapat bagi duit belanja pada emak dalam RM50 hingga RM100 jer sebulan. Korang rasa cukup ke nak tampung perbelanjaan setiap bulan?

“Sedihnya awal bulan saya bagi duit belanja tapi akhir bulan terpaksa minta balik sebab nak beli susu dan pampers anak”, kata Ahmad Mazuki. 

Kalau korang berada di tempat dia mesti korang bengang kan? Ini lah antara punca yang menyebabkan dia nekad untuk ubah nasib hidup, dia mula berhenti kerja dan buat bisnes sebagai pelukis pelan di Terengganu. 

Kata Zuki, “Saya tahu nak pergi lebih jauh saya perlukan ilmu dan guru yang bimbing sebab tu saya decide untuk join kelas Roket Pemasaran Momentum dan teruskan journey ke circle Platinum”.

Sambungnya lagi, “Bila dah masuk RPM, saya nampak result sales saya naik dari RM10,000 pergi ke RM70,000 sebulan dan sekarang ni Alhamdulillah sales saya konsisten naik pada RM100,000 sebulan”.

Bayangkan, anak yang dulunya terpaksa tebalkan muka untuk minta balik duit belanja yang dia dah bagi pada emak. Sekarang dah buktikan dia juga boleh berjaya macam orang lain. 

Korang boleh bayangkan ke apa yang jadi kalau Zuki tak buat tindakan untuk dapatkan bimbingan. Saya yakin apa yang dia capai sekarang berkat usaha dan tindakan yang dia buat. 

“Alhamdulillah sekarang ini ibu saya tak perlu lagi ke kebun untuk bersusah payah menanam padi. Bukan tu je, sekarang nisaya mampu bagi apa sahaja yang adik beradik saya nak disebabkan bisnes saya sekarang ini”, ujarnya gembira. 

Siapa yang nak saya bimbing macam Zuki? Boleh ke bagi peluang pada diri korang untuk saya bantu kali ni? Jom dapatkan info dan maklumat lanjut mengenai bisnes online serta cara yang betul untuk tarik ramai pelanggan di www.TelegramNajib.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !