fbpx
blog najib asaddok

Asalnya Seorang Akauntan Yang Memang Tak Tahu Apa Tu Marketing dan Sales

Asalnya Seorang Akauntan Yang Memang Tak Tahu Apa Tu Marketing dan Sales

Nak jadi usahawan dan peniaga ni memang bukan satu perkara yang mudah. Pada permulaan owner bisnes ni lah yang perlu fikir strategi nak cari pelanggan, strategi nak cantikkan produk dan servis. Senang cerita semua benda Founder tu yang kena buat sendiri. 

Tapi sampai bila la kan nak handle sorang sorang. Nak buat semua benda rasa terkejar dan tak cukup tangan. 

Bagi Hairuliza Bt Zaiton atau lebih dikenali Puan Liza, dia merupakan seorang akauntan yang memang tak tahu apa tu marketing dan sales. Dia menjalankan perniagaan syarikat perakaunan dan sekarang merupakan Founder Wekeyra. 

Pada awalnya, dia hanya buat dari rumah je. Bila client nak jumpa, dia tak ada office. Sampai ada satu hari tu terpaksa consult client kat kedai mamak. Dengan bunyi bisingnya, memang tak selesa dengan suara dan bunyi yang mengganggu. Ni struggle yang dia lalui saat tu. 

Sejak daripada tu, dia mula sewa satu bilik kecil dengan harga RM500. Dan hanya ada satu meja je dalam bilik tu. Atas usaha dan kerja kerasnya, dia dah ada ramai team yang bekerja dibawahnya. Masa PKP tahun lepas, dia takut sangat dengan perubahan yang akan berlaku dalam bisnes nya. Kadang kadang sampai ada rasa nak tutup bisnes sebab tak mampu nak survive. 

Alhamdulilah “dengan bimbingan yang Tuan Najib Asaddok dan Team Momentum bagi, saya tak mudah mengalah begitu jer”,… 

Antara benda betul yang Puan Hairulliza buat, kuatkan branding, bagi training yang betul dekat team sales dan marketing dan follow up database yang ada. Puan Hairulliza ni merupakan anak sulung dari 10 orang adik beradik. Big why dia nak tengok mak abah nya hidup senang. 

Baru baru ni dia share pencapaian sales yang pada tahun 2021 melebihi RM1.5 Juta. satu pencapaian yang dia tak pernah sangka. 
Tahniah Puan Hairulliza. Korang nak saya bantu tingkatkan bisnes ke arah yang lebih baik? Dapatkan info segera di www.TelegramNajib.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !