fbpx
blog najib asaddok

Rasa Diri Dah Pandai Punca Sales Stuck Bawah RM6,000 Sebulan

Rasa Diri Dah Pandai Punca Sales Stuck Bawah RM6000 Sebulan

Ingatkan bisnes dah lebih 10 tahun, dah tahu semua benda.. Kira power lah tapi rupanya banyak Agustinawati tak tahu terutama sekali dalam bisnes online.

Rasa Diri Dah Pandai Punca Sales Stuck Bawah RM6,000 Sebulan

 

Agustinawati merupakan Founder Tutina, dia mulakan bisnes ni pada tahun 2010 tapi rasa macam payah betul nak pecahkan sales RM10,000 sebulan. Rupanya baru dia sedar selama ni sales stuck sebab dia lambat bertindak untuk cari ilmu dan ego rasa diri dah pandai.

Korang kenal ke peniaga yang sama macam ni? Bisnes dah lama dan rasa diri dah tahu semua benda sedangkan banyak lagi yang dia tak tahu sebab tu la sales stuck dan payah nak cecah RM10,000 sebulan.

Rasa Diri Dah Pandai Punca Sales Stuck Bawah RM6,000 Sebulan

Tak nak buang masa yang lama, Agustinawati terus bertindak untuk join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) pada bulan Jun 2021 dan tak berhenti setakat tu, dia join circle Platinum pada bulan Ogos sebab nak dibimbing.

Dengan ilmu yang dia ada, dia mula buat Facebook Page untuk tarik followers, buat content yang menarik, give more value pada pelanggan dan gunakan teknik 4 kunci pemasaran yang dia belajar untuk buat pelanggan nampak, kenal, suka dan percaya. 

Hasilnya, dia berjaya naikkan sales daripada bawah RM6,000 pergi ke RM10,000 kemudian RM35,000 sebulan. Korang nak ke nak tahu paling tinggi lepas dia join Platinum dia dapat buat berapa? Dia berjaya buat RM52,000 pada bulan December 2021.

Amacam? Dalam masa beberapa bulan pergi belajar dia dia berjaya naikkan sales, dapat bagi peluang pekerjaan pada orang lain dan duit simpanan dia semakin bertambah. 

Apa yang buat saya gembira bila dia cakap, “Terima kasih banyak pada Sifu sebab bagi peluang pada saya untuk belajar dan bimbing saya untuk memajukan lagi bisnes ni”.

Ingat pesan saya ni, marketing dalam bisnes sentiasa berubah, apa yang korang buat 5 tahun lepas tak boleh sama dengan apa yang koran buat tahun ni. Sebab tu penting untuk kita upgrade ilmu supaya tak ketinggalan dalam pasaran dan pesaing. Faham ke faham?

Siapa kat sini nak saya bimbing dalam bisnes? Jom dapatkan info dan maklumat lanjut mengenai bisnes online serta cara yang betul untuk tarik ramai pelanggan di www.TelegramNajib.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !