fbpx
blog najib asaddok

“Perang Harga” Bukan Punca Untuk Jualan Bisnes RM5.12 Juta

Bisnes Kedai Emas Umi adalah turun-temurun dari keluarga. Pada tahun 2015 baru diambil alilh penuh oleh Puan Robiatul Adawiyah. 

Waktu itu wujudnya GST sales terus drop, perang harga bermula dan supplier tak support. Pn. Robiatul Adawiyah terpaksa menjual hampir semua aset yang ada untuk menampung bisnes dan komitmen yang beliau ada. 

Pn. Robiatul Adawiyah ( Kedai Emas Umi )

Cabaran beliau ditinggalkan terkontang-kanting oleh ayahnya untuk uruskan bisnes keseorangan tanpa support dari orang terdekat ataupun siapa-siapa. Bila dah keseorangan, sales bisnes makin drop, tanggungjawab nak bantu keluarga makin tinggi, Puan Robiatul tidak boleh duduk diam. Sesuatu mesti dilakukan untuk selamatkan keadaan ini..

Dengan berbekalkan apa yang ada, Pn. Robiatul ikut kawannya pergi Kelas Najib Asaddok untuk belajar bagaimana nak pastikan kedainya kembali hidup, pelanggan sentiasa datang dan sales sentiasa naik.. Dari situlah, perjalanan Pn. Robiatul bermula hingga berjaya capai apa yang beliau capai hari ini.

Nak diceritakan, banyak perubahan pada Kedai Emas Umi sepanjang beliau dibawah bimbingan Najib Asaddok. Peningkatan paling ketara bila sales pada tahun 2018 , beliau berjaya hasilkan RM2.13 juta. Tapi pada tahun berikutnya, tahun 2019 sales Kedai Emas Umi dah cecah RM5.12 juta peningkatan lebih 200%. Dahsyatkan ? Sales beliau naik giler-giler beb. 

Pn. Robiatul Adawiyah ( Kedai Emas Umi )

Adakah anda rasa perubahan Pn. Robiatul ini kebetulan atau nasib-nasib jer? Semuanya perlu perancangan yang teliti, planning kena betul dan tepat. Dalam dunia ni, tidak ada istilah kebetulan. Semuanya adalah pilihan dan tindakan kita. Kita yang berusaha sehingga kita layak mendapatnya. Semuanya dengan izin Allah.

Jadi, adakah anda nak berjaya macam Pn. Robiatul Adawiyah? Jom buat tindakan sekarang! Pergi ke www.50kusahawan.com untuk dapatkan video panduan yang bernilai RM999 secara PERCUMA bagaimana nak onlinekan bisnes anda sepertimana Pn. Robiatul mulakan.. 

Jangan terus buat silap yang sama. Pergi belajar dapatkan guru yang betul, dapatkan guru yang hasilkan result.

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !