fbpx
blog najib asaddok

“Mat Motor Mana Boleh Berniaga, Tak Ada Darah Berniaga”

Mat Motor Mana Boleh Berniaga, Tak Ada Darah Berniaga

Rasa dah terlambat nak buat tindakan walaupun pada waktu itu umur Mat Motor atau namanya Khairi, 23 tahun. Minat yang mendalam waktu sambung belajar, Tn Khairi buat bisnes dengan menjual helmet sewaktu belajar di Kolej Komuniti.

Tn Khairi akui dia bukan datang dari kalangan keluarga yang buat bisnes. Lahir-lahir terus reti untuk berniaga.. Asbab impian dan minat dalam bisnes, beliau berusaha sehingga capai apa yang ada sekarang.

 

Alhamdulillah perniagaan Mat Motor di Johor dan selaku Founder kepada Tokan Helmet kini beliau mampu cecah lebih dari RM10,000 sebulan.

Lebih mengagumkan sales sekarang dah cecah lebih daripada 5 angka! Peningkatan sales yang sangat tinggi, dan kenaikkan berkali ganda.

Tapi sebelum Tn Khairi dapat capai sales yang sekarang, banyak perkara yang beliau kena lalui jalan-jalan yang liku..

Mat Motor Mana Boleh Berniaga, Tak Ada Darah Berniaga 2

Dan lebih sedih lagi, Tn Khairi sendiri pada awalnya agak down disebabkan ibu dan ayahnya tak bagi berniaga pada awalnya sebab taknak ganggu pada pembelajaran. Tapi disebabkan minat dalam bisnes, beliau dapatkan pengalaman dengan berniaga dekat booth..

Mat Motor Mana Boleh Berniaga, Tak Ada Darah Berniaga 4Kalau nak cerita kisah dulu, sales pernah capai RM300 jer sebulan.. Berpeluh, kena hujan panas sebab berniaga dekat booth. Terpaksa tebalkan muka berniaga.

Tapi dengan situasi macamni lah asbab beliau cari guru, cari ilmu untuk upgrade dan shortcut kepada bisnes Tokan Helmet.

 

Mat Motor Mana Boleh Berniaga, Tak Ada Darah Berniaga 5

Tn Khairi sekarang berada di dalam Circle Ultimate dimana beliau dibimbing, diberikan ilmu dalam Digital Marketing dan semestinya ada rakan-rakan berniaga yang hebat dan supportive dalam Circle Ultimate.

Mat Motor Mana Boleh Berniaga, Tak Ada Darah Berniaga 3Dan Alhamdulillah dengan izin Allah, kalau dulu dia ditentang oleh keluarga untuk berniaga, sekarang dia dapat beri ibu dan ayah duit bulanan. Syukur alhamdulillah.

Seronok kan muda muda lagi dah berjaya dan boleh bahagiakan keluarga. Anda dah dapatkan peluang untuk saya bantu grow kan bisnes dalam kelas Strategi Kuasai Digital Untuk Naikkan Sales Lepas Pandemik

Segera dapatkan di www.momentumbisnes.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !