fbpx
blog najib asaddok

Kereta Hampir Kena Tarik, Ramai Datang Minta Hutang Sampai Bawa Kayu

Kereta Hampir Kena Tarik, Ramai Datang Minta Hutang Sampai Bawa Kayu

Orang datang minta hutang! Dibayangi rasa takut untuk keluar rumah dan berjumpa dengan orang ramai.

Cuba anda bayangkan anda tengah mengalami situasi macam ni. Apa yang anda nak buat?

Sebab satu isu yang berlaku, bisnes terpaksa ditutup disebabkan masalah kewangan. Waktu tu memang betul-betul struggle.

Rumah kena roboh, kereta tak boleh bayar dan hampir kena tarik. Bukan tu je, ramai yang datang minta hutang sampai bawa kayu untuk cederakan kalau mereka tak bayar. 

Allahu, kalau saya berada di tempat mereka, saya tak pasti saya kuat untuk hadapi ataupun tak. Satu demi satu jadi sampai nak keluar rumah pon rasa takut.

 

Ujian yang dihadapi Cik Farahdina dan keluarga buatkan dia nekad nak keluar dari masalah besar ni.

Mak kepada Cik Farah cuba cari semula semangat untuk bangkit demi yang tersayang. Dia start follow live Sarapan Minda Momentum (SMM) setiap hari. 

Selepas tu, dia minta anaknya, Cik Farah join kelas untuk start semula bisnes yang pernah diusahakan. Maka tertubuh lah Master Secure, satu bisnes GPS Tracker. 

Disebabkan kegagalan bisnes lepas, Cik Farah nak buktikan dia mampu buat yang terbaik untuk bisnes kali ni.

Dia join kelas secara offline di SACC, Shah Alam pada tahun 2020. Dia akui banyak perubahan dalam marketing yang tertinggal dan dia tak tahu sebelum ni. 

Mula cari follower yang betul, tahu target customer yang tepat dan buat orang nampak apa yang dia buat. 

Alhamdulilah, berkat kesabaran dan usaha yang konsisten, dia mula dapat rentak semula.

Sales mula naik dan sehingga kini mampu capai sales lebih RM80,000 sebulan

Baru-baru ni dia dapat hadiahkan mak nya beg berjenama Coach semasa ulang tahun kelahiran dan dia sangat puas hati bila dapat bagi duit belanja dekat family setiap bulan. Syukur sangat-sangat. 

Kadang-kadang keperitan dan kesakitan yang kita rasa akan menjadikan kita kuat untuk buat lebih baik lagi.

Mungkin anda ada masalah yang sama, hutang makin bertambah, bisnes hampir tak dapat diselamatkan sehingga hampir menyebabkan tak dapat bayar semua benda. 

Beri peluang untuk saya dan team bimbing dan bantu anda. Apa kata selesaikan isu ni dengan jumpa saya secara berdepan di sesi Roadtour Momentum Bisnes.

Anda boleh klik di sini www.MomentumBisnes.com .

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !