fbpx
blog najib asaddok

Jual Ayam Segar Susah Nak Capai Target, Rupanya Sebab Ni…..

Jual Ayam Segar Susah Nak Capai Target, Rupanya Sebab Ni…..

Sebelum jual ayam, dia pernah jadi pemandu teksi sebelum PKP dan menjual lemang bakar semasa PKP.

 

Indok mula berniaga pada Jun 2021. Pada waktu tu, jualan nya susah sangat nak capai target. Dan dalam waktu yang sama belum mahir dengan bisnes online. Ye lah kan, biasanya jual ayam ni mesti ramai yang fikir susah sangat nak onlinekan bisnes.

Paling sedih bila mula start nak onlinekan bisnes tapi tak tahu nak cari sasaran pelanggan yang tepat. Sales pon hanya cukup-cukup makan je. Boleh ke jual ayam ni guna online? Ditanya moment yang tak boleh dilupakan, dia terpaksa menjual rumah untuk memulakan bisnes. Memang sangat susah dan struggle sekali.

Jual Ayam Segar Susah Nak Capai Target, Rupanya Sebab Ni 2

Indok Marlinda berniat untuk cari guru yang betul dalam bisnes dan mula join kelas yang dianjurkan oleh Momentum Internet. Tiga perkara yang dia mula perbetulkan selepas belajar, start cari sasaran pelanggan yang betul. Guna teknik dan platform Facebook dan tahu hala tuju yang betul.

Dia terkejut bila hasil jualan nya mula meningkat dari hanya RM5000 sebelum ni, kini naik ke RM51,000. “Saya mula kagum dan dapat rentak idea baru untuk promosikan perniagaan ni”, jelasnya.

“Saya pegang kata-kata Tuan Najib yang buat jer, jangan beri alasan”.. Dan alhamdulilah menjadi!”…

Jual Ayam Segar Susah Nak Capai Target, Rupanya Sebab Ni 3

Kadang-kadang kita ni bukan tak pandai tapi kita perlukan orang untuk bagitahu jalan mana yang kita patut pilih. Kalau anda ada masalah dan isu yang tak tahu nak selesaikan dalam bisnes, apa kata rendahkan ego untuk dapatkan ilmu.

Saya dan Team Momentum ready nak bantu dan support anda di www.MomentumBisnes.com.

#ultimatehero
#ORMnajibasaddok

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !