fbpx

Kemanisan Dalam Berniaga.

Kemanisan Dalam Berniaga.

Kenapa tajuk saya hari ni kemanisan dalam berniaga? Sebab bagi yang berniaga mesti tahu banyak pahit dan insyaAllah ada juga manis. Bila Allah swt nak bagi manis tu memang Alhamdulillah manis betul.

Apa yang saya nak cakap, manis ni kita tak boleh dapat dalam masa sehari. Ada yang Allah swt bagi nampak kemanisan ni setelah 8 tahun berniaga, ada yang lepas 10 tahun berniaga. Bergantung pada rezeki masing-masing. 

Siapa setuju dengan saya? Ramai orang sekarang ni hidup dalam tekanan sebab terima macam-macam ujian dari Allah contohnya Covid-19, PKP, banjir, angin kuat puting beliung. Jadi kita sebagai manusia tunjuk lah sifat empathy kita. 

Senang cerita jadi lah mata lebah yang sentiasa lihat kebaikan orang lain berbanding dengan mata lalat yang selalu mencari buruk dan salah orang lain.

Bila kita pandang orang dengan baik dan berterima kasih dengan kebaikan orang tu.. InsyaAllah, Allah yang akan balas segala kebaikan yang kita buat. Lagi best bila Allah kata nak balas segala kebaikan dan jasa kita bukan sahaja di dunia tapi di akhirat juga insyaAllah. 

Itu lah yang saya nak cakap kemanisan dalam berniaga tak semestinya dalam bisnes je tapi juga dalam rumahtangga, masyarakat dan pemimpin. 

Mana orang tak ada buruk dan kita semua juga ada baik sebab tu biasakan diri untuk sebut dan fikir baik orang, bukannya jahat orang. Hargai lah baik orang dan hormat pada kebaikan yang mereka dah buat. 

Banyak sebenarnya yang saya nak share dengan korang. Jom dengar dalam video yang saya berikan ni..

Jom dapatkan Program Roket Pemasaran Momentum ni bernilai RM499, kali ni kami nak taja anda belajar secara PERCUMA dan pastikan anda dapat buat duit, buat sales pantas. Daftar PERCUMA sekarang di —> www.naktarikpelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !