fbpx

Bisnes Masih Tahap Sama, Rasanya Sebab Apa?

Dah buat bisnes lama dah. Ada yang sampai berbelas tahun tapi kenapa bisnes masih tahap sama? Anda pernah ke terfikir dan cuba cari dan gali semula apa punca ni?

  1. Sales Tak Naik/Stuck

Nyawa kepada bisnes dah tentu SALES! Apa perkara nak capai dalam hidup & bisnes pun bergantung kepada berapa banyak sales kita boleh bawak masuk. Masalah nya sekarang jualan tak naik, ada yang dah lama stuck, persoalannya macam mana nak survive. Bil kena bayar, pekerja kena bagi gaji, supplier datang nak kutip hutang.

.

Fokus peniaga ni sepatutnya naikkan sales. Teruskan bacaan ni sampai habis kalau anda nak tengok ada perubahan pada bisnes anda. Serius!

 

  1. Tak Pandai Tarik Pelanggan

Ini pun masalah kategori berat jugak! Yerlah kalau pelanggan sikit macam mana sales tu nak naik. Kesilapan ramai peniaga ni sibuk fokus pada produk jer, padahal yang bergerak dapatkan produk tu manusia. Manusia tu jika faham apa masalah dia & tengok kita boleh bantu dah tentu dia akan dapatkan produk/servis kita.

.

Ni satu lagi, buat Facebook tapi fans/followers pun tak ramai. Macam mana nak dapat pelanggan yang ramai? Cer fikir! Sebab tu la bisnes masih tahap sama.

 

  1. Masih Tak Tahu Strategi Marketing Online Tepat

.

Hahh ni memang problem besar! Dunia dah berubah, manusia makin ramai berpusu-pusu lepak di online terutamanya Facebook. Tapi ada peniaga yang masih guna cara lama untuk berniaga dan buat marketing. Bisnes dah kena online! Pelanggan kalau cari kita kat online tak jumpa, terus dia hilang kepercayaan kat kita tau. Dia takut bisnes kita ni scam dia. Betulkan!

 

 

  1. Tak Pasti Apalagi Nak Buat

.

Cabaran ni paling ganas dan sangat mencabar kesabaran. Bisnes kalau dah bertahun masih tak berubah, mesti akan beri tekanan pada anda. Orang tersayang pun asyik tanya macam mana bisnes. Kan tertekan dibuatnya sampai kena ikat perut.

Belanja dah tentu setiap bulan kena beri. Mesti ada rasa nak give up kan sampai tak tahu apalagi patut dibuat. Fikiran jadi buntu.

 

  1. Terlampau Selesa Dengan Sales Yang Ada

Saya dapati setiap kali kelas yang saya buat survey, 85% keatas mereka yang berniaga ni walaupun dah bertahun-tahun jualan adalah di bawah RM10ribu.

.

Macam mana nak survive dlm hidup? Macam mana nak capai keselesaan? Itu belum kira untung. Mungkin masih kerugian. Jika anda ada MASALAH ni, saya harap anda buat sesuatu untuk ubah keadaan ni, belajarlah ilmu marketing online yang betul & buat peningkatan dlm hidup.

Jika anda ada masalah dengan semua isu ni, saya betul-betul nak bantu anda keluar dan cari jalan penyelesaian. Jumpa dalam kelas selama dua hari pada 20 & 21 Ogos 2022 ni di Shah Alam Convention Centre (SACC). Terus tebus tiket PERCUMA disini www.MomentumBisnes.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !