Susah nak closing? Selalu kena Bluetick? Guna Teknik KAS ni!

Susah nak closing? Selalu kena Bluetick? Guna Teknik KAS ni!

Siapa je tak stress bila tengah buat closing kena bluetick?!

Kalau kena tolak mentah-mentah, kita tahu yang pelanggan tak nak dan tak berminat.

Tapi bila dapat bluetick, rasa sakit tu pedih sebab ibarat dapat harapan dari pelanggan tapi disia-siakan.

Perit wei, sakit macam kena tikam banyak kali!

Sebab tu, saya nak share dengan anda semua cara closing yang betul. Apa yang perlu anda buat untuk elakkan mereka bagi bluetick.. Baca sampai habis tau!

Saya terangkan satu persatu..

1. Know each other

Firstly, anda kena kenal dulu pelanggan anda.. WAJIB tahu nama dia.

Sebab pelanggan ni ada lelaki, perempuan, dah kahwin atau belum.. Tu semua panggilan untuk mudahkan kita rapat dengan pelanggan.

Anda juga kena tahu apa masalah mereka. Kenapa mereka datang pada anda?

Apa yang anda perlu bantu..

Ini adalah cara nak buat pelanggan selesa dengan anda.

2. Ask Question

Next, anda kena selalu tanya soalan. Jangan pernah biarkan dia terus senyap tanpa hala tuju..

Ni lah yang akan berlakunya kena bluetick.

Soalan yang anda nak tujukan pun harus bijak supaya anda dapat jawapan dari mereka.

Setiap perbualan mesti kena akhiri dengan soalan.. Boleh?

3. Suggestion is the key

Dan perkara yang paling penting, kena bagi suggestion. Jangan biarkan pelanggan terus senyap dan terus berfikir.

Bagi cadangan yang terbaik kepada pelanggan.

Waktu ni, kita kena bijak influence pelanggan.

Buat sehingga pelanggan rasa nak beli dan tak lepaskan peluang kali ni..

Cer try buat nanti tau!

3 Step KAS ni yang anda kena buat.

Tapi, kalau salah cara marketing, pelanggan tak pm pun.. Maksudnya anda ada silap cara marketing. Anda tertinggal step untuk buat marketing. Buat orang tahu, kenal dan nampak.

Nak dapatkan info banyak lagi, dapatkan di www.MomentumBisnes.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !