fbpx
blog najib asaddok

Berbaloi ke guna servis Digital Marketing Agency?

“Berbaloi ke guna servis Digital Marketing Agency?”: 3 Step nak buat Content Marketing

“Berbaloi ke guna servis Digital Marketing Agency?”

Berbaloi ke guna servis kalau anda nak buat content marketing yang berkesan? Dalam artikel yang sebelum ni, saya ada kongsi tentang  7 Jenis Content Marketing. Cuba teka apa pula yang saya nak kongsi kalini berkaitan content marketing?

Saya takkan biar anda tergantung sepi. Baca apa saya nak share harini. Ada 3 Step Content Marketing yang berkesan. Macam mana nak memulakan content marketing ni hingga jadi realiti.

 

 

“Berbaloi ke guna servis Digital Marketing Agency?”: 3 Step nak buat Content Marketing

1. Kenal pasti Audiens

Firstly, anda mesti buat content marketing yang sesuai untuk audiens. Penting sangat untuk faham cabaran yang mereka lalui dan apa yang mereka utamakan. Contoh kalau anda ada pelbagai platform marketing, pilih 1 atau 2 je.

Dengan cara ini, mesej yang nak disampaikan dalam content marketing akan lebih efisien dan efektif.

 

 

 

Berbaloi ke guna servis

 

2. Tentukan Format yang Betul dan Cara nak Sampaikan

Format yang betul penting bila anda buat content marketing. Audiens selalu akan menilai kualiti content. Kadang-kadang format boleh dalam bentuk video, artikel atau gambar. 

Cara nak sampaikan content marketing ni ada banyak cara. Guna sosial media, guna email, buat kempen.

 

 

 

Berbaloi ke guna servis

 

3. Jadual untuk Marketing plan.

Akhir sekali, anda kena ada jadual untuk buat marketing plan. Planning sangat penting untuk kekal konsisten. Bila dah baca 2 step kat atas ni dah nampak mudah nak buat content marketing tapi macam mana nak buat content marketing ikut kos marketing dan sumber yang ada?

Boleh ke content marketing ni dapat beri pulangan? Anda mungkin perlukan ramai team untuk mulakan content writing. Contoh macam copywriter, team yang boleh buat ads, buat video dan grafik. So, ada ramai orang diperlukan. Dekat situ pon dah banyak kos untuk bina marketing team. Faham ke faham?

 

That’s why kalau orang yang bijak, founder yang nak jimat masa dan pandai akan gunakan servis digital marketing agency untuk buat semua benda ni. Berbaloi ke guna servis Digital Marketing Agency ni?

 

Anda kena bijak untuk pilih Digital Marketing Agency yang patut anda gunakan, kos yang lebih rendah dan capai Return on Investment yang anda dah keluarkan. 

Jika perlukan kami untuk bina marketing yang gempak, dapat perkhidmatan dari kami di link ini: https://www.momentumdigital.com.my/dma/

Jumpa lagi. Assalamualaikum, salam sejahtera. 

Ok guys, cuba komen sikit apa lagi yang anda nak tau tentang marketing!

 

References

MailChimp. (2023). What is Content Marketing? Mailchimp. Retrieved October 23, 2023, from https://mailchimp.com/marketing-glossary/content-marketing/ 

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !