fbpx
blog najib asaddok

5 TIPS NICHE MAKANAN BUAT UNTUK MENARIK PELANGGAN DATANG

Seramai 32.6 Juta penduduk dalam malaysia ni. Anda rasa kalau seramai itu pelanggan yang datang pada restoran confirm meriah betul? Sales pun meningkat. Tapi hakikatnya siapa jer nak datang ke restoran anda kalau pelanggan sendiri tak tahu WUJUDNYA restoran anda.


Jangan sampai yang duduk habiskan beras direstoran tu diri sendiri dengan pekerja. Bagus ker bagus kalau anda tahu stratergi dan marketing cara yang betul untuk buat restoran anda penuh dengan pelanggan.


Nak tahu cara paling berkesan untuk MENARIK pelanggan datang ke restoran anda.. Jom teruskan baca..

Gambar yang menarik adalah cara pertama untuk anda dapat menarik mata pelanggan daripada STOP SCROLLING. Once dia terhenti bila tengok gambar makanan yang lazat dan dasyat tu kena pula time tengah lapar, memang ( tepat waktu ) tu nak close datang ke restoran.


Tapi persoalannya gambar makanan memukau yang anda ambil tu macam mana?

Bila ada pelanggan yang duduk jer di kerusi meja makan, segera ambil tindakan. Biar nampakkan restoran ni pantas jadi pelanggan akan suka. Kebanyyakkan pelanggan diluar tak suka untuk menunggu. Perut tengah lapar dan ambil ordernya pun dah lambat, belum tiba makanannya lagi.


Kan dah buat pelanggan anda tu marah dan memang takkan datang lagi, silap-silap terus ke kedai lain. Pastikan servis yang anda jalankan itu teratur dan pantas buat pelanggan suka dan datang berulang kali.

Dah pantas servis, makanannya pula tiptop.. Kalau boleh jilat jari orang sebelah sebabkan terlampau sedap dan lazat makanan yang dihidangkan.


Anda rasa pelanggan yang gembira ni akan cerita pada orang sekeliling tentang restoran anda? Fikir-fikirkan dan selamat maju jaya..

Video testimoni ni WAJIB ada sebab nak dapatkan pelanggan yang baru atau skeptical dengan produk kita.


Pastikan kumpul testimoni untuk anda menarik lebih ramai pelanggan datang ke restoran anda.

Ni paling power sebabnya pelanggan yang sedang tonton video live anda akan terkesan bila mereka lihat suasana, keadaan kedai yang selesa dan pelanggan yang sedang menikmati makanan.


Pastikan juga anda ada followers supaya yang lihat live video anda ramai. Tanpa followers live anda memang takder siapa yang tengok, nak tahu macam mana nak dapatkan followers yang nilainya RM999 tapi secara PERCUMA jer anda boleh dapatkan di www.50kusahawan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !