fbpx
blog najib asaddok

5 Contoh produk makanan yang VIRAL tambah dengan COPYWRITING emosi ! MEMANG POWER

Kuasa VIRAL ni memang power gila. Marketing yang dasyat sehinggakan ramai penduduk, orang yang tahu tentang produk dia buat tu.


Cer anda bayangkan produk yang dia keluarkan tu takda emosi, memang 200% takkan berlakunya VIRAL ni sebab orang tak terkesan pun dengan produk yang dia keluarkan.


Lagi-lagi kalau produk tu pedas jer memang perlu nampakkan warnanya merah TAPI pelanggan makan tanpa ada sebarang ekspresi yang muncul pada wajah. Memang sah-sah lah tak nampak PEDAS !


Lain lah kalau anda buat makanan tu warna dah nampak menyerlah yang memang kena dengan produk dan nama yang anda berikan, sekali pelanggan anda datang makan sampai meleleh air mata disebabkan kepedasan dan terasa rempah yang berada dalam mulut.


Haa amacam, kat situ baru lah orang terkesan bila tengok makanan tu. Nak bukti? Meh tengok video ni dulu sebelum anda baca pada point-point yang diberikan. Pastikan jangan terliur, jangan mengidam pula ya!

Video daripada MCD

Amacam, power ke power video daripada MCD ni? So anda dapat sesuatu melalui video tu? Okay sekarang kita akan go through terus pada point-point yang saya nak berikan.


Ini adalah contoh buat produk makanan yang viral ditambah pula degan copywriting yang ada emosi.. Fuh memang power gila beb. Saya jamin anda pasti akan cari salah satu produk makanan ini untuk jadikan menu hidangan anda.


Saya buktikan pada anda betapa power dan dasyatnya copywriting yang beremosi ni. Jom teruskan! Good luck ya, jangan sampai TERBELI. Hehehehe.

1. Makanan yang sekali suap rasanya meletup dalam mulut dan meleleh peluh kepedasan.

Gambar Contoh 1

2. Air minuman susu yang dicurahkan dengan gula melaka yang dibakar dan digaul rapi terasa kesejukan dan kenikmatan di tekak anda.

Gambar Contoh 2

3. Sekali gigit kerangupan dan deria kepedasan terasa sehingga menitis air mata.

Gambar Contoh 3

4. Burger yang dibakar dengan daging ‘homemade’ ketebalan isinya siap dicurahkan dengan cheese banjir.

Gambar Contoh 4

5. Sekali anda hirup kuah Tomnyam dari kedai kami, anda pasti akan terasa berada di ‘THAILAND’ kerana kuahnya memang terasa kenikmatannya.

Gambar Contoh 5

Masih lagi tak ada idea nak design untuk niche makanan? Jangan risau, KLIK SINI untuk anda lihat beberapa contoh untuk anda designkan produk anda dengan memukau!

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !