fbpx

5 Rahsia Kejayaan Chef Tako, Tauke Takoyaki

5 Rahsia Kejayaan Chef Tako, Tauke Takoyaki

Sebut pasal takoyaki ni min terus rasa lapar, dapat makan panas-panas takoyaki daripada Chef Tako ni memang dah tak pandang kiri kanan. Rugi beb kalau korang tak cuba.

Chef Tako ni diusahakan oleh dua sahabat baik, Hemrul dan Misyael. Masa mula-mula bisnes dulu mereka bukan terus senang, banyak cabaran yang mereka dah lalui. 

Bayangkan ke hulur ke hilir edar flyers tapi tak ramai pun yang nak jadi Ejen. Memang penat sangat tapi nak buat macam mana, mereka ingat cara ni dah betul untuk tarik ramai pelanggan

Tak lama lepas tu bila nampak sales stuck, mereka mula join kelas RPM Finale 2018. Alhamdulillah dengan ilmu dan tindakan betul yang mereka buat akhirnya kesenangan jadi milik mereka. 

Sales yang dulunya cukup-cukup makan sekarang dah cecah lebih 8 angka setahun dan win paling best sepanjang bisnes, Chef Tako dah berjaya bantu 900 orang Ejen dan dapat masuk TV3. Amacam? 

Korang nak ke nak min share apa rahsia Chef Tako? Make sure korang baca sampai habis tau..

  1. Konsisten Upgrade Ilmu

Menurut Hemrul, “Saya sendiri as a leader kena konsisten belajar. Bila ada ilmu ni Ejen pun rasa hormat dan bila kita bercakap mereka akan ingat”. Ini lah salah satu penyumbang terbesar pada kejayaan Chef Tako.

  1. Sentiasa “Kosongkan Cawan”

Min nampak walaupun sekarang Chef Tako dikenali ramai dan dah ada 900 orang Ejen. Mereka tetap humble dan “kosongkan cawan” bila pergi belajar. 

Baru lah senang nak masuk ilmu yang baru sebab kalau cawan kita penuh, confirm ‘airnya’ akan melimpah keluar. Korang dapat sesuatu?

  1. Hantar Team Pergi Belajar

Benda betul yang Hemrul dan Misyael buat adalah keep educate team dan hantar mereka pergi belajar supaya lebih align.. 

  1. Jaga Hubungan Dengan Ibu Bapa dan Pasangan

Banyak perubahan yang berlaku bila mereka mula jaga hubungan dengan keramat hidup. Bisnes lebih smooth, rezeki datang melimpah ruah dan hati jadi lebih tenang. 

Min harap start dari hari ni korang pun kena jaga benda ni sebab hati yang tenang, insyaAllah boleh menang!

  1. Tak Malu Bertanya

“Orang yang malu bertanya akan sesat jalan”, Haaaa korang mesti pernah dengar ayat ni kan.. Sama lah dalam bisnes, kita kena banyak bertanya..

Sebab tu penting korang kena ada guru yang boleh dengar, nasihat dan bantu selesaikan masalah korang. Baru lah tak langgar dinding banyak kali?

Korang dapat sesuatu? Min nampak progress mereka bukan sikit tapi banyak! Bila sales naik, mereka dapat memberi dengan lebih banyak pada orang sekeliling, team dan orang tersayang. 

Korang mesti nak capai benda yang sama kan? Nak ke nak Tuan Najib Asadook dan Team Momentum bantu? Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan tiket ke kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) bernilai RM499 secara PERCUMA..

Jumpa  pada 20 Januari 2022 jam 10.00 pagi di —> momen.tm/rpmcomeback2022

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !