fbpx
blog najib asaddok

5 KUNCI PALING UTAMA UNTUK TINGKATKAN SALES ONLINE DENGAN KONSISTEN

Dalam pemasaran online ni nak tingkatkan sales bukanlah susah. Yang penting perlu ada cara dan ilmu yang betul. Nak dibandingkan kalau search dalam google, beribu cara dan stratergy untuk tingkatkan sales. Tapi satu cara pun anda tak gunakan sebab terlalu banyak cara dan stratergi yang entah betul atau tidak.

Masalah usahawan sekarang adalah bila dah ada takda ilmu, termenung dan tak buat apa-apa. Hanya duduk mengharapakan pelanggan datang secara sendiri untuk dapatkan produk.

Ingat, pelanggan takkan datang pada kita kalau mereka taktahu apa yang kita jual. Apa perkara yang boleh bantu selesaikan masalah mereka.

Jom teruskan lagi untuk anda sendiri tahu apa perkara penting untuk menarik sales dalam online. Jika anda dapat sesuatu ataupu ‘Aha moment’ cepat-cepat anda sertakan dengan tindakan. Tanpa tindakan, bisnes anda takkan dapat pergi dengan lebih jauh.

Focus utama adalah pelanggan beli produk sebab nak selesaikan masalah mereka. Senaraikan masalah pelanggan anda takut,bimbang,stress,resah..


Anda kena tahu produk anda membantu selesaikan masalah, apakah benda masalah yang dapat bantu pelanggan anda. Pelanggan akan rebut produk anda jika masalah mereka selesai, mereka takkan runsing fikirkan hal masalah itu lagi.

Kebanyakkan usahawan confius dalam pemilihan produk. Kalau boleh semua benda nak pamerkan baru nampak betapa banyak produk ada jual di kedai.

Focuskan dulu pada 1 produk utama anda dan seterusnya, baru boleh kita upsale ataupun teruskan pada next produk dan sebagainya.

Buatkan orang tu sentiasa ada engagement dengan kita macam contoh yang paling powerfull ada lah live. Benda paling mudah tapi jarang orang nak buat adalah buat Facebook Live.


Buat engagement pada pelanggan yang sedang menonton video live anda seperti contoh ‘ Kalau korang faham dengan apa yang saya katakan, say aii ‘


Bila kita lebih rapat dengan pelanggan maka pelanggan akan lebih selesa dengan kita sampai taknak cari kedai lain.

Kumpulkan video-video testimoni dan jadikan rutin anda untuk dapatkan testimoni pelanggan. Bila adanya result pelanggan dan nampakkan ceria di wajah mereka itu akan lebih menyakinkan pada prospek lain untuk datang membeli pada kita.


Takda perkara lebih power dan dasyat dari video result dan testimoni-testimoni pelanggan.

Masalah ramai usahawan tidak menguasai teknik copywriting yang power. Tak berjaya nak menarik pelanggan. Teknik copywriting yang power adalah, boleh menulis masalah pelanggan.


Cara kita menulis akan influence mereka untuk dapatkan produk dan boleh menaikkan jualan sales kita. Kekuatan copywriting bergantung pada ilmu yang anda dapati, nak powerkan lagi copywriting, anda boleh dapatkan siri video dengan nilainya RM999 dengan secara PERCUMA jer di www.50kuhsawan.com


Seorang usahawan yang bagus adalah mereka always keep learning and growing.

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !