3 Tips Copywriting Dalam Facebook Ads Yang Boleh Bantu Dapatkan RM10,000 Pertama Korang.

3 TIPS COPYWRITING DALAM FACEBOOK ADS YANG BOLEH BANTU DAPATKAN RM10K PERTAMA KORANG

Sifu copywriting  ni penting ke dalam Facebook Ads? Yes memang penting sebabnya ia akan buatkan orang nampak dan kenal bisnes dan produk yang korang jual.

Copywriting yang power boleh menjadi salah satu sebab bakal pelanggan dan pelanggan sedia ada tertarik dengan bisnes dan produk kita.  

Tapi sebelum itu saya nak tanya apa tugas kita sebagai peniaga dan usahawan?  Nak bantu selesaikan masalah ramai orang diluar sana. Betul ke betul?  

Ramai tak sedar yang iklan kita ni adalah ibarat frontliner untuk bantu pelanggan kenal apa produk kita dan ia akan memberikan gambaran pada mereka yang kita ni boleh bantu selesaikan masalah mereka. 

Dan copywriting adalah antara alat yang mampu bantu buatkan iklan Facebook korang ni nampak lagi menarik. Tapi ramai ingat yang copywriting ni sekadar menulis jer! 

Ya memang copywriting ni korang kena menulis tapi ia lebih ke arah emosi pengguna followers korang.  Jadi meh saya tunjukkan 3 tips copywriting dalam Facebook Ads yang boleh bantu korang capai RM10,000 pertama korang. 

3 TIPS COPYWRITING DALAM FACEBOOK ADS YANG BOLEH BANTU DAPATKAN RM10K PERTAMA KORANG

Kaji Siapa Pelanggan Korang

Paling penting bila kita nak Facebook Ads ni, kita kena kenal pasti siapa pelanggan kita yang benar-benar perlukan bantuan kita. Bukannya tekan BOOST POST! 

Benda ni penting sebab kita tak nak salah target pelanggan kita sebab kita nak dapatkan pelanggan yang berkualiti dan yang kita boleh bantu mereka. 

Sebab tu kita kena kenal siapa mereka? Apa status mereka? Apa jantina mereka? Benda ni semua penting untuk kita nak kenal mereka. 

3 TIPS COPYWRITING DALAM FACEBOOK ADS YANG BOLEH BANTU DAPATKAN RM10K PERTAMA KORANG

Fahamkan Masalah Pelanggan 

Semua pelanggan yang datang pada kita ada masalah dan mereka nak bantuan kita untuk selesaikannya. 

Tapi kita tak boleh selesaikan semua masalah pelanggan. Kita kena faham apa sebenarnya masalah mereka dan kena buat keputusan sama ada produk yang kita jual ini boleh bantu mereka.

Sebab tu bukan pelanggan jer tapi masalah pelanggan juga kena sesuai untuk bantu mereka. 

Berikan Jalan Penyelesaian Bukan Fakta

Ada yang buat copywriting yang bagus tapi kita tak berikan mereka jalan penyelesaian yang mereka perlukan. 

Benda ni akan buatkan pelanggan kita rasa buntu sebab mereka tak tahu apa mesej yang kita nak sampaikan. 

Dan akhirnya mereka akan rasa fed up dan akan akan cari orang lain untuk bantu mereka. 

So apa yang kita kena buat? Ceritakan sedikit benefit produk korang dan juga selitkan Call to Action (CTA) untuk mereka dapatkan bantuan. 

Jadi mereka akan tahu yang kita ni betul-betul nak bantu mereka dan bukannya nak bazir masa mereka. Faham ke faham ni?

Amacam, dapat sesuatu? Mesti korang buntu lagi kan? Jadi apa kata korang ambil masa ni untuk refresh balik mindset dan juga ilmu korang. Alaa, tak lama pun dua hari jer! 

Jom daftar ke Kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Relive, Strategi Facebook Ads Capai RM10,000 Pertama pada 28 dan 29 Ogos ini. Boleh daftar di → www.naktarikpelanggan.com 

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !