fbpx

“Orang lain buat jadi, kenapa aku buat Facebook Marketing tak jadi-jadi ni?”

Orang lain buat jadi, kenapa aku buat Facebook Marketing tak jadi-jadi ni

Siapa dekat sini rasa pelik sebab dah banyak dah kelas yang dia pergi tapi bila buat Facebook Marketing tak jadi-jadi, ada je masalah timbul?

Macam-macam teknik dia cuba follow, banyak dah kawan yang dia minta ajar, tapi masih tak boleh buat…

Mungkin ada juga yang belajar kelas yang sama, industri yang sama, produk sama tapi kawan dia buat, sales boleh meroket. Bila dia buat, sales dia krik-krik je..

Kenapa boleh jadi macam tu?

Jadi, kat sini ada beberapa saya nak sharekan apa yang boleh diri dia improve. Bukan setakat facebook marketing jer, insyaAllah banyak lagi perkara dalam hidup yang boleh diperbaiki..

“Orang lain buat jadi, kenapa aku buat Facebook Marketing tak jadi-jadi ni?”
  1. Apa BIG WHY

Sebenarnya biasa seseorang tu ada big why yang kuat dia akan buat sungguh-sungguh untuk big why. Tapi kalau dia tak ada big why yang kuat boleh jadi dia buat hanya ala kadar. 

Senang citer, cukup-cukup makan dah lah…Dia akan rasa “okaylah ni cukup untuk diri dia”. 

Sebab itu, saya nak korang sematkan dalam diri, hari dan kepala otak tu siapa big why korang. Boleh ni??

“Orang lain buat jadi, kenapa aku buat Facebook Marketing tak jadi-jadi ni?”
  1. Love your CUSTOMER

Tak ramai orang faham bila kita sebut LOVE YOUR CUSTOMER atau sayang pelanggan anda lebih dari lain.

Sebab pelanggan ni yang jadikan sales kita banyak atau kurang. Kita kena kenal pelanggan. Syarikat gergasi luar negara dah amalkan benda ni. AMAZON, ALIBABA semuanya syarikat gergasi yang utamakan pelanggan.

Pelanggan berpuas hati akan sebabkan mereka beli lagi berulang kali dari kita. Dah tak pandang pesaing anda yang lain.

  1. Attitude

Point paling penting ni, kalau kita tak ada attitude atau tingkah laku yang bagus, ia akan memberi efek kepada sales yang kita dapat. 

Contoh, saya ambil part respon jelah, bila orang tanya maksudnya dia tak tahu dan nak ambil tahu. Kadang-kadang benda tu adalah benda remeh bagi kita. Tapi ingat tak semua customer kita ni tahu semua benda. Faham ke faham ni??

So, berikanlah servis yang terbaik kepada pelanggan supaya pelanggan datang berulang kali. Boleh ni??

Kalau korang masih tak tahu macam mana nak tarik bakal pelanggan gunakan Facebook meh sini saya jemput korang untuk join Kelas RPM FB Ads (Relive) pada 28 & 29 Ogos ni. 

Korang hanya perlu keluarkan kos RM10 sebagai tanda komitmen anda untuk hadir, boleh daftar di www.NakTarikPelanggan.com

Pada korang yang nak belajar sekali lagi pun boleh daftar sekali lagi ya..

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !