fbpx
blog najib asaddok

Ustaz Malek Bangkit Selepas Kesihatan Merosot Akibat Bisnes Rugi

Ustaz Malek Bangkit Selepas Kesihatan Merosot Akibat Bisnes Rugi

Tak dinafikan sejak pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), ramai peniaga yang terkesan dan hilang punca pendapatan. 

Bukan tu jer, banyak juga yang terpaksa ‘gulung tikar’ sebab tak mampu nak bayar komitmen bulanan seperti sewa, gaji pekerja dan hutang supplier.

Ini lah yang terjadi pada Abdul Malek bin Ladzim atau lebih dikenali sebagai Ustaz Malek. Dia merupakan pelajar berkelulusan Universiti Al-Azhar, Mesir.

Bayangkan 6 cawangan bisnes yang dijalankan terpaksa ditutup dan ia memberi kesan yang mendalam kepada Ustaz Malek sehingga dia kena serangan jantung yang hampir meragut nyawa. 

“Saya stress bila modal hangus, bisnes rugi sehingga mencecah jutaan ringgit dan saya tak mampu nak bayar hutang supplier dan bank”, ujarnya sebak.

Kalau korang berada di tempat Ustaz Malek ni mesti korang faham perasaan dia kan? Hanya Allah swt yang tahu sakitnya nak bangkit semula selepas jatuh tersungkur.

Tertekan dengan keadaan waktu tu, Ustaz Malek mengambil keputusan untuk join kelas RPM dan ARB. Tak berhenti setakat tu, dia join circle Platinum sebab nak dibimbing.

Dia yakin bila ada guru yang bimbing, dia tak akan rugi, sesat dan langgar dinding banyak kali. Sebab tu dia komited cari ilmu dan guru. 

Alhamdulillah, rezeki datang satu persatu bila dia guna strategi dan teknik yang dia belajar daripada Najib Asaddok dan Team Momentum. 

Sebelum ni nak guna Facebook pun dia tak pandai tapi sekarang dah raih hampir 20,000 follower di Facebook dan view di Facebook Live mencecah 1,100 mata. 

Ustaz Malek juga berkongsi dengan kami jualan daripada kosong mula meningkat ke 9,000 kemudian RM30,000 sebulan.

Menurut Founder Heavenlife ni, dia teruskan bisnes journey ke circle Ultimate dan sales terus meroket ke RM100,000 hingga RM200,000 sebulan. Amacam?

Syukur Alhamdulillah, sekarang dah tak ada fasa air mata dalam hidup Ustaz Malek, kejayaan yang diraih kini berkat usaha, bertindak cari ilmu dan juga atas izin Allah swt.

Kami yakin korang juga boleh berjaya macam Ustaz Malek sekiranya ada ilmu dan guru yang bimbing. 

Jom bertindak sekarang dengan dapatkan 7 Video Strategi Facebook Ads Capai RM10,000 Pertama secara PERCUMA di —> www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !