fbpx
blog najib asaddok

Buang Rasa Malu Buat Live, Iffah Tak Sangka Ramai Nak Beli Produk

Buang rasa malu buat Live Iffah tak sangka ramai pm nak beli produk

Sebagai seorang wanita yang dah berkahwin dan bekerjaya, pasti ada impian untuk buat yang terbaik untuk keluarga. Dari segi masa pula, mereka terpaksa membahagikan masa dengan sebaiknya agar keluarga tidak terabai dan hilang fokus. 

Tapi terdapat segelintir ibu di luar sana yang memilih untuk buat bisnes dan bekerja sendiri untuk luangkan masa yang lebih dengan anak-anak. Sama juga macam salah sorang anak murid Platinum saya ni, dulu dia merupakan seorang staff nurse di sebuah hospital. 

Dia memilih untuk buka bisnes kerana dia juga ada impian yang nak dicapai. Dari segi kereta sendiri, hadiahkan mak dan ayah apa sahaja yang diorang mintak dan dapat beli apa yang anak mahu.

Nurul Iffah Bt Mat Noor merupakan Ejen kepada produk kesihatan. Wanita yang berasal dari Terengganu ni mulakan bisnes pada Disember 2019. Dulu, dia dah buat macam macam bisnes tapi semua tak menjadi. 

Sampailah dia jadi Ejen produk ni. Hutang juga merupakan salah satu punca untuk dia ubah nasib keluarga. Tak nak buang masa yang terlalu lama, dia cuba cari guru yang boleh bantu dia kembangkan bisnes yang ada. Dia tak nak rugi berulang kali. 

Mula join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) pada 2019, dia baru faham yang buat bisnes ni bukan sekadar menjual tapi pentingnya bagi value dekat pelanggan. Dia mula buat Facebook Live. pada mulanya dia sedih dan malu bila Live tak mendapat sambutan. Tapi dia tak putus asa dan buat jer. 

Selain dari Live, dia juga buat Like Marketing untuk tarik pelanggan yang berkualiti. Usahanya berbaloi bila ramai yang mula kenal dan tahu bisnes yang dia buat. Dia rasa terharu dan gembira apabila buat Live, ramai yang PM dan berminat untuk beli. 

Dari benda betul yang dia buat, dia dah mula ada team dan Ejen sendiri. Dia dapat beli kereta impian dia selama ni. Dan hutang yang selama ni dia tanggung dapat dilunaskan dengan baik. Sekarang dia berjaya raih sales sebanyak RM230,000 sebulan. 

Perjalanan yang banyak cabaran tapi dia tak sangka dia kuat untuk semua ni. Dia akui tanpa bimbingan yang ada, dia mudah putus asa dan tak nampak jalan.

Nampak kan buat bisnes ni memang mudah tapi nak sustain dalam bisnes tu tak semua orang mampu. Saya nak bantu lebih ramai peniaga dekat luar sana yang ada impian yang besar dan capai impian tu. 

Join channel group telegram di www.TelegramNajib.com untuk dapatkan info yang terkini tentang strategi dan tips yang boleh bantu anda. Jom join sekarang. 

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !