fbpx
blog najib asaddok

Kerana Terlalu Yakin Dengan Kedai Offline, Sukar Nak Tundukkan Ego

Kerana Terlalu Yakin Dengan Kedai Offline Sukar Nak Tundukkan Ego

Berapa ramai peniaga dan usahawan dekat sini yang dah lama menceburkan diri dalam bisnes? Start daripada offline sehingga lah hari ini. Pernah tak korang terfikir nak onlinekan bisnes dari dulu tapi rasa takut dan tak yakin?

Siti Farah Rumaisha Binti Mokhtar merupakan Founder Produk Kecantikan di Gua Musang, Kelantan. Dia akui dulu terlalu ego dan tak percaya pelanggan boleh datang dari online.  Dia lebih suka untuk menjual, bukak kedai dan jumpa pelanggan depan-depan.

Sama nasib seperti yang lain, dia tak pernah sangka akan berlakunya pandemik ni. Dugaan datang secara tiba-tiba. Kerana PKP, kedai tak boleh dibuka dan dia hilang ramai pelanggan. 

Bercerita saat dia baru nak berjinak dalam bisnes pada Tahun 2014, dia bermula dari dropship dan zero modal waktu tu. dia rasa sangat beruntung bila kawan mak yang beri pinjam duit untuk buka kedai. Dia sangat bangga dan bersyukur lepas buka kedai sales dia naik mencanak setiap bulan. Ramai pelanggan yang datang ke kedai setiap hari. 

Malangnya, walaupun sales banyak tapi dia tiada saving. Siti Farah Rumaisha atau lebih dikenali sebagai Puan isha akui dia tak mahir banyak benda. Dia jual terlalu banyak produk hingga tak tahu mana satu perlu fokus.

Sampailah, dia perlu pergi belajar untuk mahir tentang dunia online. Dia tak nak masa PKP ni, bisnes dia terbunuh begitu sahaja. Dia mula join kelas Roket Pemasaran Momentum. Ni pun setelah suami nya yang paksa untuk pergi ke kelas dan belajar. Kalau dulu sales hanya dalam lingkungan RM15,000 ke RM 20,000 sahaja.

Satu demi satu perubahan dia mula nampak. Setiap bulan dia berjaya raih sales lebih dari RM200,000 keatas. Dari Facebook Live, dia mula dapat pelanggan.Dia tahu nak ubah branding dan logo. Dia yakin walaupun kedai tutup, bisnes tetap boleh berjalan macam biasa. Lebih dahsyat, sales dia naik 3 kali ganda dan team semakin ramai.

Nampak tak bila kita turunkan ego, banyak benda positif yang akan datang dekat kita. Bersedia untuk join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Strategi Facebook Ads Capai RM10,000 Pertama Relive. Pada 28 & 29 Ogos ni di www.NakTarikPelanggan.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !