Turun Naik Semangat Dalam Bisnes? Ni Tips Patut Anda Ikut !

Turun Naik Semangat Dalam Bisnes. Ni Tips Patut Anda Ikut

Sebagai seorang peniaga, mesti akan ada fasa yang korang rasa susah dan ada masanya senang. Biasalah, orang kata dalam bisnes ni ada naik ada turun. Maksudnya, ada kalanya kita berada di atas dan ada kalanya kita berada di bawah. 

Jika korang berada di atas, janganlah rasa terlalu selesa. Pastikan sentiasa konsisten mencari cara dan strategi supaya bisnes korang sentiasa maju.Tapi, jika berada di bawah korang perlulah bangkit dan teruskan langkah dan strategi yang baru. 

Dalam dunia bisnes ini, korang perlu menggunakan pelbagai strategi dan jangan berhenti untuk mencari ilmu sebanyak mungkin. Normal jika ada masa anda rasa gembira dan ada masanya anda rasa sedih. Ni tips untuk peniaga agar tak mudah untuk rasa putus asa dalam bisnes masing-masing: 

Turun Naik Semangat Dalam Bisnes? Ni Tips Patut Anda Ikut !
  1. Konsisten Jaga Kualiti Produk

Bila pelanggan dah mula percaya dengan produk kita, jangan sesekali khianati kepercayaan tu. Korang pun tahu kan tak mudah nak tarik lebih ramai pelanggan untuk membeli produk kita. Bila pelanggan dah ada trust, buat dia suka dan sentiasa repeat order. 

Sentiasa jaga kualiti produk kita. Pelanggan akan mula rasa kecewa bila kita ubah kualiti atau harga produk sewenang-wenangnya. Bila pelanggan dah percaya, dia akan sentiasa beli dan promosi kan produk kita dengan orang lain. 

  1. Mahirkan diri dalam ilmu bisnes

Bila dah ada bisnes sendiri, tak semua keputusan yang kita buat tu betul. Apa yang penting sentiasa tambah dan mahirkan lagi ilmu dalam perniagaan ni. Lebih lebih lagi ilmu tentang sales dan marketing. 

  1. Jangan Takut Melabur Dalam Pemasaran

Pastikan korang melabur dengan cara yang betul. Marketing ni penting untuk orang tahu apa bisnes dan produk yang kita buat. Kalau orang tak tahu, macam mana kita nak tarik lebih ramai pelanggan kan. 

Jadi korang jangan pernah ada rasa takut untuk melabur sebab takut rugi dan sebagainya. Marketing yang betul akan bagi pulangan yang lumayan dalam bisnes korang. 

  1. Cari Jalan Penyelesaian 

Kalau plan A korang tak berjaya, pastikan korang ada plan B dan plan C. rancang benda yang korang sendiri tak jangka untuk elakkan perkara yang tak nak terjadi berlaku.

 

  1. Jangan Mudah Putus Asa

Sikap jangan mudah putus asa ni paling penting bila buat bisnes. Sekali korang down, bisnes yang korang buat tu memang tak boleh pergi jauh. 

Tanamkan sikap konsisten dan usaha yang berterusan. Tak semestinya buat sekali tu terus jadi. Kejayaan tu perlukan pengorbanan. 

Korang dapat sesuatu? Nak lagi info tentang macam mana nak rebut hati pelanggan korang secara online? Saya nak bagi sesuatu yang PERCUMA untuk korang. Segera hubungi Team Momentum dan dapatkan 6 E-Book Copywriting Yang Buat Orang Rebut Bukan Cabut di www.NakBimbingan.com 

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !