fbpx
blog najib asaddok

Tragedi dan Peristiwa Kehilangan Pada 2013 Banyak Mengubah Kehidupan Yaya

Tragedi Dan Peristiwa Kehilangan Pada 2013 Banyak Mengubah Kehidupan Yaya

Pemergian ibu dan bapa tiri disebabkan satu kemalangan pada 2013 buat Yaya atau nama sebenar Siti Nur Hidayah Suhaimi kehilangan tempat bergantung. Ujian ni merupakan cabaran yang berat perlu dia lalui dan ketika itu, dia hanya fikir macam mana nak teruskan hidup disaat dia tak ada apa-apa

Pada 2016, pelbagai bisnes dia buat untuk teruskan kehidupan dan bayar keperluan harian

Dia pernah menjual kambing golek bakar di tepi jalan. Dia juga pernah menjual produk pakaian dan tudung dan pernah juga menjual kanta lekap yang hanya untung sebanyak RM1 je ketika tu.

Tapi ni semua tak kekal lama disebabkan bisnes yang dia buat tak menjadi. Dia pernah terpaksa keluar dari rumah sewa disebabkan tak mampu nak bayar walaupun ketika tu sewa rumah hanya RM120 sebulan. Sebab tu dia gigih dan nekad berniaga untuk keperluan diri sendiri dan keluarga.

Tragedi dan Peristiwa Kehilangan Pada 2013 Banyak Mengubah Kehidupan Yaya

Peristiwa pahit yang dia lalui membuahkan hasil apabila dulu hanya sebagai peniaga jalanan kini merupakan Founder kepada produk milk booster Nufiya.

Ketika bisnes dah mula ada pelanggan, dia mula rasa sales stuck dan tak boleh nak pergi jauh. Macam macam cara dan marketing dia dah buat tapi semua tu hanya mendatangkan kerugian. Dia rasa dia berniaga, tapi tak ada duit. 

Tragedi dan Peristiwa Kehilangan Pada 2013 Banyak Mengubah Kehidupan Yaya

Dia perlukan seseorang yang boleh bagi bimbingan dalam bisnes. Dia mula join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) untuk belajar. Banyak sangat benda yang dia baru tahu selama ni dia banyak buat silap

Dia mula konsisten tarik pelanggan di Facebook page dan buat Facebook Live. Dia perbetulkan copywriting sebab dia tahu copywriting yang bagus akan menarik minat pelanggan untuk beli. Dulu, dia hanya mampu jual sebanyak 80-100 botol produk sahaja. Alhamdulilah, sekarang beribu-ribu botol produk terjual selepas dia online kan bisnes.

Dia konsisten buat Like Marketing dan sekarang dia dah ada ramai Ejen dan team sendiri. Dia percaya, ilmu yang dia pelajari tanpa henti buatkan dia mahir nak susun strategi dalam bisnes.

Ni antara kejayaan manis yang dia lalui dalam bisnes pada 2020 dan 2021.

  • Berjaya beli motor superbike untuk suami
  • Berjaya naikkan 10 billboard yang pertama
  • Berjaya beli rumah hasil titik peluh sendiri 
  • Memenangi anugerah Nona Superwoman Global Halal Excellence Award, Excellence in Beauty & Wellness 

Proses dan journey yang Yaya lalui buat ramai orang kagum. Dia juga bermula dari bawah, sama macam orang lain. 

Dapatkan bimbingan selama 30 Hari dari Saya dan Team Momentum dan kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Edisi Khas Copywriting Ayat Power di www.naktarikpelanggan.com 

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !