fbpx
blog najib asaddok

Dyan Akui Anak-Anak Sumber Kekuatan Di Waktu Susah..

Diana Dyan Akui Anak Sumber Kekuatan Di Waktu Susah

Tidak dinafikan penularan wabak Covid-19 sedikit sebanyak menjejaskan banyak perniagaan namun rezeki Diana Delany Avitus atau lebih mesra dikenali sebagai Dyan ini tak putus-putus. 

Kalau korang nak tahu, wanita yang berasal daripada Penampang, Sabah ni jarang berkongsi kisah peribadi di media sosial tapi pendedahan Dyan mengenai kesukaran hidup yang dia lalui sebelum ini mendapat reaksi daripada pengikutnya di laman sosial. Bayangkan baru sejam dia share di Tiktok dah capai 13,000 view. 

Dyan Akui Anak-Anak Sumber Kekuatan Di Waktu Susah..

Tambahnya lagi, keperitan hidup masa lalu tersimpan hikmah buat dirinya dan anak-anak. Enggan meratapi kenangan lalu, Dyan bangkit menjalani hidup bahagia di samping keluarga.

“Kekuatan saya adalah anak-anak. Bila tengok anak-anak, saya selalu tanam azam kena kuat dan mampu teruskan hidup walau macam mana susah sekalipun”.

Sebelum ni dia jadi Dropship jual pil kurus, kasut, baju bundle terpakai dan jual contact lens dengan keuntungan hanya RM2. Dalam banyak-banyak bisnes ni semua tak menjadi.. Duit terbuang macam tu jer..

Cuba bayangkan kalau korang berada di tempat Dyan, apa yang korang rasa?

Lebih struggle bila terpaksa selongkar satu rumah untuk cari duit syiling, anak tak cukup makan, dua bulan tak bayar bil elektrik dan seminggu anak terpaksa minum tin susu.

Dyan Akui Anak-Anak Sumber Kekuatan Di Waktu Susah..

Satu persatu ujian datang, belum sempat dia bangkit daripada kejatuhan bisnes dan kesusahan hidup, rumah tangga yang dibina selama 7 tahun musnah. Ya Allah, struggle hidup dia masa ni.. Besarnya dugaan yang dia terima.

Betul lah orang kata, bila kita rasa susah sebenarnya ada orang yang lagi susah daripada kita…

Dyan berkata, “Dengan hati yang masih terluka.. Saya bangkit dan teruskan juga buat bisnes demi anak-anak yang masih kecil”

Sebagai ibu, dia sentiasa nak beri yang terbaik buat anak-anak. Kalau boleh dia tak nak anaknya merasai keperitan hidup yang dia lalui. Bermula dari sini dia mula cari ilmu dan guru yang boleh bantu dia dalam bisnes. 

Dia join kelas Roket Pemasaran Momentum pada Jun 2019 dan daripada sini banyak banyak benda yang dia belajar. Alhamdulillah berkat dia buat tindakan yang betul, jualan yang pada mulanya bawah RM10,000 terus meningkat ke RM80,000 sebulan. 

Daripada Dropship sekarang dia dah naik pangkat jadi Partner Sara Anna. Dyan share dengan kami antara benda betul yang dia buat ialah konsisten buat Facebook Live, buat Like Marketing dan berada dalam circle yang positif. 

“Terima kasih Sifu, sebab banyak beri tunjuk ajar, nasihat dan bimbing saya sehingga saya berjaya ke tahap ini. Alhamdulillah, saya dapat survive walaupun single mom dan sekarang dah tak ada fasa air mata bila dapat beri keselesaan pada anak-anak”, ujarnya gembira.

Tahniah Dyan! Kami daripada Team Momentum bangga di atas pencapaian Dyan.. Semoga dapat capai kejayaan yang lebih besar lepas ni. InsyaAllah.. 

Kami tahu ramai yang struggle di luar sana, korang nak ke nak kami daripada Team Momentum bantu korang sehingga berjaya macam Dyan? 

Jom dapatkan bimbingan selama 30 hari bersama Saya dan Team Momentum. Nilai asalnya RM10,000 tapi atas dasar solidariti kami, anda hanya perlu laburkan RM10 sahaja.


Segera daftar di www.NakTarikPelanggan.com

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !