fbpx
blog najib asaddok

Terpaksa Berhutang, Kereta Dan Rumah Juga Terpaksa Dijual

Terpaksa Berhutang, Kereta dan Rumah Juga Terpaksa Dijual

Kalau kita ikuti banyak kisah jatuh bangun peniaga, kita akan dapat saksikan banyak journey atau perjalanan yang mereka lalui. Bebanan yang dilalui oleh setiap orang tak sama.  

Ada yang buat sekali terus jadi, dan ada yang jatuh berkali kali, tapi disebabkan usaha dan konsisten baru dapat capai apa yang diimpikan. 

Terpaksa Berhutang, Kereta Dan Rumah Juga Terpaksa Dijual

Bagi pengurus Tadika Anakku Cepat Membaca, Norlela Ahmah akui, terlalu banyak cabaran yang berlaku dalam hidupnya. Dia buat bisnes ni sebab pada mulanya niat nak bantu ramai anak murid yang tak mahir membaca. Selain daripada nak selesaikan hutang yang ditanggung hampir beratus ribu dan nak bayar hutang yang dipinjam dari adik beradik.

Terpaksa Berhutang, Kereta Dan Rumah Juga Terpaksa Dijual

Dari bisnes ni, dia cuba untuk kuat dan bangkit. Korang nak tahu apa struggle Norlela? Bil kereta tertunggak, rumahnya juga terpaksa dijual. Kesusahan nya bukan terhenti pada saat ni je, dia juga sedih bila terpaksa gadaikan barangan kemas. 

Pernah merasa zero simpanan di dalam bank dan tiada duit untuk baiki kereta yang rosak. Allahu. Ujian yang betul betul menguji nya sebagai seorang peniaga dan ibu. Dia juga terpaksa menebalkan muka untuk meminjam dengan adik beradik.

Bila ditanya apa yang dia buat untuk ubah nasib hidup. Perjalanan kejayaan bisnes nya bermula bila dia cuba  join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) pada Disember 2020 untuk dapatkan bimbingan. 

Walaupun kelas selama dua hari jer, terlalu banyak info dan benda yang dia belajar. Dari sini dia mula pratikkan. Benda betul dia buat ialah mula konsisten buat Facebook Live. Betulkan semula copywriting yang selama ni dia buat dan buat content yang menarik. 

Hasil dari benda betul yang dia buat, ni pencapaian yang dia dapat. Sales dari RM3000 naik RM6000 dan konsisten ke RM10,000. Dah ada team seramai 4 orang dan dapat langsaikan hutang sedikit demi sedikit. Alhamdulilah. 

Korang ada kenal mana-mana peniaga yang ada struggle yang sama?Saya nak bantu dalam kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) PADA 23&24 Oktober 2021. Info lanjut bileh klik www.NakTarikPelanggan.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !