fbpx
blog najib asaddok

Daripada Gerai Tepi Jalan, Kini Ejen Chef Tako Mampu Ada Kedai Sendiri..

Daripada Gerai Tepi Jalan, Kini Ejen Chef Tako Mampu Ada Kedai Sendiri..

“Saya penat sebab semua benda kena buat sendiri daripada tahun 2012 sampai la hingga 2019, tapi sales yang ada tak seberapa”

Ini lah luahan hati Muhammad Irwan bin Ismail yang kini berusia 31 tahun. Dia jalankan bisnes di Kuala Krai, Kelantan. 

Hidup zaman sekarang ni dengan gaji hanya cukup-cukup makan, bukan mudah nak penuhi segala keperluan. Jangan kan nak bermewah, nak belanja keperluan asas pun belum tentu cukup..

Ini juga lah sebab Irwan nekad beralih bisnes dan jadi Ejen Chef Tako. Walaupun pada mulanya dia terpaksa berpanas dan berhujan berniaga di gerai tepi jalan tapi itu semua tak patahkan semangat Irwan untuk teruskan berniaga.

Tak berhenti setakat itu, dia ikut nasihat Founder untuk pergi belajar dan join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM).

Lepas join kelas baru dia faham bahawa dalam bisnes kalau nak pergi lebih jauh dia perlukan team dan tak boleh bergerak seorang diri..

Berkat berguru dan dibimbing, bisnes takoyaki nya berkembang dan sales meningkat 3 kali ganda. Kalau sebelum ni sales hanya RM15,000 sebulan tapi sekarang berjaya naik ke RM37,000 dan sales terkini dah mencecah hingga 6 angka sebulan. 

Siapa kata berniaga tepi jalan tak boleh berjaya? Dulu masa mula-mula bisnes takoyaki ni dia tak ada kedai pun, hanya berniaga di tepi jalan. 

Antara benda betul yang dia buat ialah konsisten buat Facebook Live, buat Like Marketing dan betulkan ayat copywriting untuk tarik lebih ramai pelanggan. 

Sebelum ni, Irwan akui dia tak berani nak ambil team sebab nak jimatkan kos tapi akhirnya baru dia sedar bisnes tak boleh pergi jauh sebab tak berkongsi rezeki. Alhamdulillah, sekarang dah ada kedai sendiri dan team seramai 12 orang.. 

“Saya rasa rasa bersyukur dalam keadaan pandemik ni kita boleh berkongsi rezeki dengan orang lain dan team boleh beri manfaat pada keluarga mereka dengan hasil bekerja di Chef Tako Guchil”, ujarnya. 

Korang mesti terinpirasi dengan kisah Irwan ni kan? Dia ni jual takoyaki je tapi boleh buat sales 6 angka sebulan. Kalau dia boleh, korang pun boleh!

Boleh ke beri peluang pada diri untuk kami bantu. Jom dengan daftar kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) yang akan berlangsung tak lama lagi pada 23 & 24 Oktober 2021. 

Korang boleh cepat-cepat daftar di —> www.NakTarikPelanggan.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !