Najib Asaddok
  • Utama
  • Kisah Inspirasi
  • Hubungi
  • Tentang Kami
No Result
View All Result
  • Utama
  • Kisah Inspirasi
  • Hubungi
  • Tentang Kami
No Result
View All Result
Najib Asaddok
No Result
View All Result
Home Kisah Inspirasi

Daripada Gerai Tepi Jalan, Kini Ejen Chef Tako Mampu Ada Kedai Sendiri..

Raihana Rahman by Raihana Rahman
October 19, 2021
in Kisah Inspirasi, Platinum Star
0 0
0
Daripada Gerai Tepi Jalan, Kini Ejen Chef Tako Mampu Ada Kedai Sendiri..
Share on FacebookShare on Twitter

“Saya penat sebab semua benda kena buat sendiri daripada tahun 2012 sampai la hingga 2019, tapi sales yang ada tak seberapa”

Ini lah luahan hati Muhammad Irwan bin Ismail yang kini berusia 31 tahun. Dia jalankan bisnes di Kuala Krai, Kelantan. 

Hidup zaman sekarang ni dengan gaji hanya cukup-cukup makan, bukan mudah nak penuhi segala keperluan. Jangan kan nak bermewah, nak belanja keperluan asas pun belum tentu cukup..

Ini juga lah sebab Irwan nekad beralih bisnes dan jadi Ejen Chef Tako. Walaupun pada mulanya dia terpaksa berpanas dan berhujan berniaga di gerai tepi jalan tapi itu semua tak patahkan semangat Irwan untuk teruskan berniaga.

Tak berhenti setakat itu, dia ikut nasihat Founder untuk pergi belajar dan join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM).

Lepas join kelas baru dia faham bahawa dalam bisnes kalau nak pergi lebih jauh dia perlukan team dan tak boleh bergerak seorang diri..

Berkat berguru dan dibimbing, bisnes takoyaki nya berkembang dan sales meningkat 3 kali ganda. Kalau sebelum ni sales hanya RM15,000 sebulan tapi sekarang berjaya naik ke RM37,000 dan sales terkini dah mencecah hingga 6 angka sebulan. 

Siapa kata berniaga tepi jalan tak boleh berjaya? Dulu masa mula-mula bisnes takoyaki ni dia tak ada kedai pun, hanya berniaga di tepi jalan. 

Antara benda betul yang dia buat ialah konsisten buat Facebook Live, buat Like Marketing dan betulkan ayat copywriting untuk tarik lebih ramai pelanggan. 

Sebelum ni, Irwan akui dia tak berani nak ambil team sebab nak jimatkan kos tapi akhirnya baru dia sedar bisnes tak boleh pergi jauh sebab tak berkongsi rezeki. Alhamdulillah, sekarang dah ada kedai sendiri dan team seramai 12 orang.. 

“Saya rasa rasa bersyukur dalam keadaan pandemik ni kita boleh berkongsi rezeki dengan orang lain dan team boleh beri manfaat pada keluarga mereka dengan hasil bekerja di Chef Tako Guchil”, ujarnya. 

Korang mesti terinpirasi dengan kisah Irwan ni kan? Dia ni jual takoyaki je tapi boleh buat sales 6 angka sebulan. Kalau dia boleh, korang pun boleh!

Boleh ke beri peluang pada diri untuk kami bantu. Jom dengan daftar kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) yang akan berlangsung tak lama lagi pada 23 & 24 Oktober 2021. 

Korang boleh cepat-cepat daftar di —> www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments
Raihana Rahman

Raihana Rahman

Next Post
Nak Team/Staff Yang Menarik KEBERKATAN Bisnes?

Nak Team/Staff Yang Menarik KEBERKATAN Bisnes?

Recommended For You

Raih RM30 Sehari, Bisnes Satay Celop dan Roti Canai Terus “Bungkus”

Raih RM30 Sehari, Bisnes Satay Celop dan Roti Canai Terus “Bungkus”

June 14, 2022
Mana nak letak muka, bila bisnes anda terpaksa tutup?

Mana nak letak muka, bila bisnes anda terpaksa tutup?

June 8, 2022
Impian Vellfire bukan angan angan kosong

WOW!! IMPIAN KERETA VELLFIRE 2023, DAH CAPAI TAHUN NI?!

May 24, 2022
Lebih 15 Tahun Buat Bisnes, Sales Tak Bertambah, Hutang yang bertambah

“Saya duduk dekat belakang, nampak Tuan Najib kecil jer kat depan”….

March 29, 2022
Facebook Twitter Instagram

Tentang Kami

Saya seorang usahawan internet sepenuh masa & trainer kepada ribuan usahawan. Saya memulakan perniagaan internet ni sejak tahun 2009 hingga kini. Dapatkan Tips, Motivasi & Inspirasi dari Blog saya ini. Dinukilkan khas untuk anda!

Kategori

MOMENTUM INTERNET (1079998-A) © 2021 ALL RIGHTS RESERVED​

No Result
View All Result
  • Utama
  • Kisah Inspirasi
  • Hubungi
  • Tentang Kami

MOMENTUM INTERNET (1079998-A) © 2021 ALL RIGHTS RESERVED​

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In