fbpx
blog najib asaddok

Suri Rumah Bengang Bila Dikata Hanya Tahu Habiskan Beras Di Rumah..

Suri Rumah Bengang Bila Dikata Hanya Tahu Habiskan Beras Di Rumah..

Ini lah yang dikata “Nak seribu daya, tak nak seribu dalih”. Bergelar suri rumah bukan alasan untuk tak boleh berjaya dan bahagiakan orang tersayang. 

Bagi Aslinawati binti Tumpang atau lebih dikenali sebagai Cik Lin, kira-kira 6 tahun lalu dia terpaksa berhenti kerja selepas disahkan menghidap sakit jantung berlubang.    

“Saya rasa tak berguna sebab banyak menyusahkan suami dan keluarga yang lain sampai arwah ayah yang bagi duit belanja untuk bantu saya”, ujarnya sayu..

Bayangkan sebagai seorang anak, sepatutnya dia yang bagi duit belanja tapi terbalik pula jadinya. Kalau korang berada di tempat Aslinawati ni mesti korang rasa bengang kan?

Tak cukup dengan tu, hidup dia terus diuji bila sering terima kecaman bahawa hanya tahu habiskan beras di rumah.. Ya Allah, sedihnya hati masa ni hanya Allah yang tahu..

Tertekan dengan keadaan waktu tu, Aslinawati nekad untuk buat bisnes dengan jadi Stokis Aductive. Masa ni dia memang tak tahu apa-apa pasal bisnes tapi dia kuatkan juga diri sebab niat nak bantu suami cari duit lebih.

Dia mula join kelas Roket Pemasaran Momentum pada bulan Januari 2021 dan teruskan journey ke Platinum pada bulan Julai 2021 sebab nak dibimbing. Lepas pergi belajar, baru dia sedar banyak sebenarnya yang dia tak tahu..

Dengan ilmu yang dia dapat, dia mula onlinekan bisnes di Facebook, konsisten buat Facebook Live, buat Like Marketing dan betulkan Magic Number.

Alhamdulillah hasil daripada buat tindakan yang betul, sales daripada bawah RM10,000 naik ke RM18,000 sebulan dan sekarang dia boleh buat jualan lebih RM45,000 sebulan. Amacam?

Pencapaian paling besar yang dia dapat sepanjang buat bisnes ialah buat menyimpan setiap bulan, mampu beri duit belanja pada mak setiap bulan dan gembira bila dapat bagi reward emas pada team. 

Siapa cakap suri rumah ni hanya tahu habiskan duit suami? Aslinawati dah berjaya buktikan suri rumah juga boleh berjaya macam orang lain. Yang penting kena ada ILMU dan GURU yang boleh bimbing. 

Ada ke suri rumah dekat sini yang nak saya bantu? Apa kata bertindak sekarang dengan daftar kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) yang akan berlangsung tak lama lagi pada 23 & 24 Oktober 2021. 

Korang boleh cepat-cepat daftar di —> www.NakTarikPelanggan.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !