fbpx
blog najib asaddok

Tegas atau Tikus? Itu Akan Pengaruhi SALES!

Tegas-atau-tikus-itu-akan-pengaruhi-sales

Assalamualaikum wbt, topik hari ni saya nak bercakap tentang isu dalam kita nak dapatkan sales sebab tu tajuk kita hari ni tegas atau tikus? Itu akan pengaruhi sales.

Bila kita berniaga, kita ada orang sama ada team atau Ejen. Ada yang datang share pada saya, team dan Ejen tidur tak bangun-bangun. Mesej dan call tak jawab..

Sebab itu saya bawakan topik hari ni, bila kita nak buat sales benda paling penting ialah kalau kita buat sales seorang, kita memang boleh dapat sales tetapi tak sebanyak dua atau tiga orang. 

Kita ambil contoh solat kalau seorang, khusyuk macam mana sekalipun, pahala tetap satu tetapi kalau kita solat berjemaah insyaAllah mendapat 27 pahala. 

Jadi topik hari ni saya nak bawakan lebih specific dan point dia ialah bila kita nak buat sales pertama sekali kita kena tengok nak ambil orang yang pandai, high speed atau orang yang baru nak belajar, tak tahu apa-apa. 

Anda kena tahu tau orang yang pandai ni juga sebenarnya pandai juga bagi alasan. Jadi anda menilai la sendiri adakah cukup memadai dengan hanya sekadar pandai tapi attitude zero.

Kita kalau boleh nak orang yang tak terlalu pandai tetapi grade attitude dia bagus, datang awal, tak banyak bagi alasan, tak berlagak, sedia nak belajar, ada usaha dan tidak selfish. Anda mesti nak team yang macam ni kan?

Apa yang saya belajar, apa yang kita nak ialah orang yang ada attitude yang bagus. Sebab apa? Ia akan empower diri dia untuk belajar banyak lagi nak pergi lebih jauh. 

Anda nak ke nak tahu lebih lagi? Banyak yang saya nak share ni sebab ia secara tak langsung akan pengaruhi sales dalam bisnes. Apa kata tonton video ni sampai habis, boleh?

Beri peluang pada diri anda untuk saya dan Team Momentumbantu sebab kami serius nak bantu anda naikkan jualan masa PKP ni. Jom dapatkan 7 Video Strategi Facebook Ads Capai RM10,000 Pertama secara PERCUMA di https://naktarikpelanggan.com

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !