fbpx
blog najib asaddok

Tebal Muka Terpaksa Pinjam Dari Tokwan Sebab Nak Sara Hidup Keluarga

Pn. Zairawati sebelum berniaga secara serius hanya seorang pegawai akauntan selama 12 tahun dengan gaji basic hanya RM600/bulan. Suami pula hanyalah pegawai kerajaan yang masa awal-awal dulu gaji permulaan sekitar RM900 jer.. 

Jadi, anda boleh bayang lifestyle pasangan ini? Hidup sekadar yang mampu. Gaji Pn. Zairawati pun lepas tolak duit kereta, tinggal RM180.  

Perkara paling perit, sedih dan memalukan sepanjang mereka hidup apabila terpaksa pinjam demi menyara kehidupan. Inilah yang dihadapi Puan Zairawati pada suatu ketika dahulu. Pinjam duit daripada adik dan Tokwan untuk tampung kos sara hidup yang asas. Gaji yang diterima tak cukup dan terpaksa cari income lebih untuk memenuhi keperluan asas yang lain. 

Tambahan Pn. Zairawati sangat kasihankan suaminya dan bersungguh-sungguh nak bantu suami untuk dapatkan pendapatan lebih setiap bulan.

Pn. Zairawati sebelum ni pernah berniaga. Macam biasa, dulu dia pernah berniaga macam-macam barang termasuklah barang kesihatan, jual nasi lemak, jual barang stationery dan pernah masuk MLM sebab nak dapatkan extra income.

Macam biasa, bila berniaga tu ingatkan senang, tapi sebenarnya jauh panggang dari api dari apa yang dia sangka selama ni. Bisnes tanpa ilmu, bisnes tanpa halatuju, hanya fikirkan nak dapatkan sales supaya survive sebenarnya belum cukup nak jadikan bisnes dia boleh pergi. Itu yang tukar-tukar bisnes ikut musim. Tak nampak halatuju nak kekalkan bisnes.

Bisnes cadar yang dijalankan bermula hanya kerana minat. Tambahan pula Pn. Zairawati mendapat dorongan dari boss tempat kerja yang doakan Pn. Zairawati dapat memiliki Vellfire sendiri selepas boss Pn. Zairawati baru ambil Vellfire baru. Boss dia pesan pada Pn. Zairawati, “Nak bangkit mesti kena ada bisnes, tak boleh harap pada makan gaji.”.

Terbakar dengan kata-kata boss, Pn. Zairawati pun mulakan bisnes cadar. Nekad bisnes cadar, nak buat betul-betul nak buat duit, nak ada simpanan. Dari situ kenal Najib Asaddok selepas join program Mak Jerung (Pn. Ieza Yusof) dan terus nak dapatkan ILMU yang boleh kuatkan marketing & naikkan sales.

Masuk kelas Najib, rasa bisnes ni lapang skit.. Branding dah betul dan boleh nampak macamana nak sustain lama, kalau tak, sampai bila kita akan terus tukar bisnes setiap musim, buat macam-macam teknik tapi tak nampak hasil. Dia akan berpusing-pusing kat situ tak boleh nak keluar langsung dari kitaran yang perangkap bisnes hingga terkubur.

Teknik & Formula Online Rocket Marketing betul-betul berikan kesan pada bisnes Pn. Zairawati yang sekarang ni dah ada jenama sendiri yang power, Feezora. Dulu, pelik-pelik nama dan langsung tak tunjukkan bisnes dia boleh tahan lama.

Baru-baru ni Tokwan dia hampir-hampir nak dapatkan bantuan Pusat Zakat untuk biayai pembedahan mata, tapi berjaya dihalang Pn. Zairawati dan kos pembedahan itu ditanggung sepenuhnya hasil dari bisnes Feezora. Sekarang ni giliran Pn. Zairawati pula nak balas jasa Tokwan yang dulu pernah datang ke ofis untuk bawa duit yang nak dipinjam. 

Formula Online Rocket Marketing berjaya buatkan Pn. Zairawati berjaya capai jualan RM3.9juta tahun 2018. Jual cadar jer. 

Anda pula macamana? Tak nak jadi seperti Pn. Zairawati? 

Sekarang ini giliran anda pula jadikan kisah bisnes anda satu kisah yang menjadi tauladan dan pengajaran pada orang lain. Jangan biarkan stuck, jangan jadikan diri anda stress dengan bisnes yang biasa-biasa.

Segera ke www.NakTarikPelanggan.com dan dengan hanya RM1 jer anda boleh dapatkan Formula Online Rocket Marketing dan bantu bisnes anda jadi the next Feezora.

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !