Tak Sangka Jual Samping Pun Boleh Buat Sales RM100,000 Sebulan!

Cik Afiqah

“Saya ingat bisnes ni senang je, buat design, hantar kilang dan dapat sales terus bommm! Tapi saya silap bila bisnes ni indah khabar dari rupa” – Cik Afiqah

Betul lah orang kata jangan letak harapan terlalu tinggi nanti kita kecewa. ini lah perumpamaan yang sesuai untuk gambarkan situasi Cik Afiqah yang berumur 25 tahun ini. Mak ayah bisnes jadi dia rasa nak join bisnes juga.

Ingat senang macam petik jari terus dapat result kebabom tapi indah khabar dari rupa bila dia tak dapat sales seperti yang dia harapkan. Anda percaya ke percaya Cik Afiqah ni jual samping tenun asli lelaki. 

Fuh! Hebat tau ingat senang ke nak jual samping lelaki, dia bukan pernah pakai pun. Anda mesti nak tahu kenapa dia pilih bisnes jual samping ni kan? Dan pilihan dia betul ke?

“Selepas tamat belajar memang saya terus nekad untuk buat bisnes sendiri, saya pilih untuk jual samping lelaki sebab saya minat, saya suka tengok design samping.. Mula-mula beli untuk ayah jer tapi terus datang minat dan terfikir why not aku jual samping” ujarnya. 

Cik Afiqah ingat buat bisnes terus menjadi tapi dia baru tahu langit tu tinggi ke rendah bila sales kosong dan dalam account memang kosong. Bayangkan apa perasaan dia masa tu, terdiam!

Cik Afiqah berkata “Saya sakit hati masa tu bila beratus ribu duit saya hangus sebab saya main buat jer bisnes tanpa guru atau mentor yang ajar.. Memang saya fikir nak give up jer dan fikir kenapa aku jual produk lelaki, aku tersalah jual produk ke”.

Macam-macam soalan bermain di fikiran sehingga dia mengambil keputusan untuk follow Facebook Tuan Najib Asaddok dan join kelas Roket Emel pada 2016. Kemudian, join kelas RPM pada tahun 2019.

Bila nampak peningkatan sales dalam bisnes, Cik Afiqah mengambil keputusan untuk join circle Platinum pada April 2020. Cik Afiqah berkata, “Sifu banyak tekankan buat Like Marketing jadi saya konsisten buat Like Marketing, buat rempit like dan saya buat Facebook Live sehingga hari ini”.

Nak ke nak tahu apa jadi lepas tu? Lepas dia cari ilmu dan guru yang boleh bimbing, bilangan fans di Facebook meningkat sehingga 27,000 followers.

“Bila join platinum ni best sebab ada kelas setiap minggu, saya dapat bimbingan dan nak rasa give up pun tak sempat. Saya nekad untuk ubah mentaliti orang yang perempuan tak hebat berniaga samping” Ini luahan hati Cik Afiqah bila ada yang memandang rendah bidang perniagaan yang dia pilih.

Tak kesah pun kita nak buat bisnes, yang penting kita tahu hala tuju dan tak buat secara membuta tuli, bila ada ILMU dan GURU. Buat lah bisnes apa pun, insyaAllah akan dipermudahkan.

Alhamdullilah, pada bulan Oktober Puan Afiqah berjaya buat sales 122,350 dan total sales sehingga bulan Oktober dan mencecah RM443,000. Bukan biasa-biasa ni jual samping waktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) boleh buat sales tinggi.

Siapa cakap perempuan tak boleh jual barang lelaki? Buktinya Puan Afiqah dah berjaya jual samping sehingga berjaya buat sales RM100,000 masa PKP. Eh, kalau fikir balik time PKP ni siapa jer nak beli samping. Biasa orang lelaki beli samping masa raya jer. Orang yang nikah masa PKP ni pun terhad. 

Hebat kan Cik Afiqah ni.. Kalau dia boleh, anda juga boleh! Dia pun dulu ingat dah tak ada cahaya untuk pecahkan rekod sales tapi siapa sangka setiap bulan sales meningkat. 


Rahsia saya dalam bisnes sudah tentu doa daripada mak ayah, saya percaya bila mak ayah doakan kita, maka segala urusan kita dipermudahkan. Jadi anda yang baca ni nak ke nak kami bantu pecahkan sales RM10,000 sehingga RM100,000 pertama

Tak susah pun.. Jom daftar kelas Onlinekan Bisnes Anda Edisi Kuasai Facebook 2021 di —> www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !