fbpx
blog najib asaddok

Tak Sanggup Nak Dengar Kawan “Membawang” Sebab Bisnes Tak Laku

Tak Sanggup Nak Dengar Kawan Membawang Sebab Bisnes Tak Laku

Wanita ni bangkit tunjukkan dekat kawan, dia pun boleh berjaya…

Sedih dan terkilan kan bila kawan sendiri membawang pasal kita. Ingatkan bila buat bisnes kawan akan bagi sokongan dan semangat, tapi ni pula sebaliknya. Ni makin buatkan Puan Adila Binti Azmi bersemangat untuk bangkit dalam bisnes.

Puan Adila buat bisnes salun (adila muslimah hair salon) ni dah lama dah. Bisnes ni dah hampir 7 tahun tapi masih tak ramai pelanggan yang tahu kewujudan bisnes dia. Kalau nak diikutkan, 7 tahun ni boleh dikira satu jangka masa yang lama. Masa ni dia tak tahu mana silap yang dia buat.

Dalam masa yang sama, bebanan hutang yang ditanggung juga penyebab Puan Adila untuk berjaya. Siapa je kan suka hidup dibebani hutang ni. Sebab tu kalau boleh dia nak berusaha untuk bebas dari hutang ni . Puan Adila nak buat mak ayah dia bangga dengan pencapaian yang dia ada.

Walaupun susah nak dapat pelanggan, tapi ni tak patahkan semangat Puan Adila untuk berterusan cari customer. Puan Adila sangat-sangat struggle sehingga satu hari tu, rakan yang berhampiran salun dia yang ajak join Program yang dianjurkan oleh Najib Asaddok. Founder kepada Edellia ni bermula daripada kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) pada November 2019. Dia sangat bersyukur ada yang sama-sama ajak dia untuk berjaya.

Perkara yang paling dia tak sangka lepas join program, sales salun dia meningkat naik kepada RM20,000. Satu pencapaian yang dia sendiri pun terkejut. Sebelum ni, paling banyak sales dia pon RM1,000. Tak pernah pon jejak lebih dari RM10,000. Boleh dikatakan peningkatan yang berkali ganda. Best kan?

Bukan dari segi peningkatan sales sahaja, banyak win yang dia dah capai. Dia mampu bagi duit bulanan dekat mak ayah. Facebook page yang dulunya hanya 3,000 followers melonjak naik kepada 15,000 followers. Dahsyat gilerrr… Hutang yang ditanggung selama ni dapat diselesaikan satu persatu. Alhamdulilah, bangga sangat tengok pencapaian Puan Adila ni.

Benda betul yang dia buat ialah, ubah mindset menjadi lebih positif. Pernah dengar tak orang cakap, untuk capai apa yang kita nak, first sekali kita perlu ubah mindset dulu. Nanti takde lah kita give up awal. Kalau belum capai apa-apa kita dah tak nak usaha lagi, memang payah la nak capai apa yang kita nak tu. Faham ke faham ni?

Balik dari kelas, dia terus buat apa yang Tuan Najib suruh. Salah satunya, buat Facebook Live dan buat Facebook page. Nampak macam simple je kan? Tapi dua benda ni lah yang bagi impak yang besar dalam bisnes Puan Adila ni. Kadang-kadang bila kita stuck dalam bisnes, kita tak tahu apa benda yang kita perlu buat dan ubah. Sebab tu lah pentingnya ada orang yang guide dan bagi tunjuk ajar ni. Perlukan bimbingan dan tunjuk ajar macam Puan Adila? Jom mulakan journey anda dengan mendaftar program Roket Pemasaran Momentum (RPM) pada 6 dan 7 Februari ni. Kelas selama dua hari ni boleh join di www.naktarikpelanggan.com.

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !