fbpx
blog najib asaddok

Sedih Dan Terkilan Sebab Tak Mampu Nak Sediakan Apa-apa Untuk Kelahiran Anak Sulung

Nekad Buat Bisnes Sebab Tak Mampu Bayar Kos Isteri Nak Bersalin

Allahu… Sebagai seorang suami siapa je tak sedih kan bila tak mampu nak sediakan kelengkapan untuk isteri bersalin..

Bukan je rasa sedih dan terkilan tapi Founder kepada BeeHakim Muhammad Luqman Hakim Bin Othman ni juga rasa terhutang budi dengan keluarga mentua sebab mereka yang membiayai kos untuk isterinya bersalin dan berpantang. Masa ni beliau rasa keadaan yang paling teruk yang beliau hadapi. 

Sebab tu beliau nekad untuk kembali buat bisnes yang dulu beliau pernah buat secara part time. Dulu hanya sebagai side income lepas mengajar kuliah di surau dan masjid je. Tapi time PKP, kuliah dah stuck. Saving beliau pulak makin susut, isteri nak bersalin anak sulung dan tak tentu PKP nak habis bila. Beliau nampak madu yg dulu hanya side income boleh pergi lebih jauh. Beliau nekad nak jadikan bisnes ni sebagai sumber utama, dan kuliah dan undangan hanya sebagai side income sahaja. 

Tuan Luqman dulunya bisnes part time

Bisnes ni dah bermula pada tahun 2018. Masa PKP, memang zero income. Tuan Hakim rasa stuck sampai tak tahu nak mula dari mana. Ye lah mesti ramai usahawan juga alami perasaan yang sama time PKP ni. Lagi – lagi nak survive dalam bisnes. Memang susah. Silap cara dan langkah, bisnes sedia ada boleh lingkup. 

Tanpa berfikir panjang, Tuan Hakim nekad untuk join kelas Najib Asaddok. Beliau tak nak buang masa dah. Ni lah peluang untuk beliau ubah nasib hidup dan keluarga. Beliau start join kelas pada Ogos 2020. Banyak cabaran yang Tuan Hakim sendiri hadapi. Ye la kan tipu kalau saya cakap, nak berjaya ni boleh dalam sekelip mata je. Mana ada macam tu. Nak berjaya ni benda yang kita kena buat ialah usaha dan konsisten. Dua benda ni sangat penting. 

Alhamdulilah, banyak yang Tuan Hakim dapat. Tiga daripada tu ialah, cara nak tarik followers guna Like Marketing, pentingnya Facebook Live dan perlu ada brand sendiri. Mula-mula beliau pun hampir give up sebab Like Marketing yang beliau buat tak menjadi. Tapi berkat kesabaran beliau, akhinrya sales dan followers beliau semakin bertambah. 

Dulu sales paling banyak pun hanya RM3000. Sekarang lepas join kelas, sales Tuan Hakim melonjak ke RM17,000. Tahniah Tuan Hakim. Semoga bisnes Tuan Hakim lebih maju dan meroket lepas ni. 

Banyak perubahan yang berlaku dalam hidup beliau. Bukan setakat kenaikan sales dalam bisnes sahaja. Beliau dapat bagi duit dengan mak ayah dan juga dapat sponsor family tanpa ada rasa takut. 

Percaya lah, nak berjaya ni memang bukan perkara yang mudah. Tapi dengan usaha dan tindakan yang kita buat, kejayaan tu akan datang sendiri. 

Anda dah bersedia untuk ubah hidup? Sampai bila nak korbankan bisnes dan keluarga…

Jom saya bantu anda dengan TAJAAN kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) yang bernilai RM10,000 tapi saya bagi secara PERCUMA jer. Kelas selama dua hari pada 6 dan 7 Februari ni boleh daftar di www.naktarikpelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !