fbpx
blog najib asaddok

Tak Ada Lagi Fasa Bisnes “Bermusim” Selepas Pergi Belajar

Tak Ada Lagi Fasa Bisnes Bermusim Selepas Pergi Belajar

Bila cakap pasal makanan, pasti semua orang terliur! Menikmati kek coklat My Sweet Bakery dengan drizzle krim keju yang melimpah, sampai sekarang masih terasa kelazatannya. Memang lembut, gebu dan terasa cair di mulut. 

Tak hairan lah ramai yang minat kek daripada My Sweet Bakery ni sampai repeat order banyak kali.. Korang kena rasa baru tahu, kek dia sedap dan pasti tidak mengecewakan. 

“Alhamdulillah sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan lockdown ni bisnes masih beroperasi seperti biasa dan paling mengejutkan bila order makin banyak yang masuk”, ujar Irma memulakan cerita. 

Tak Ada Lagi Fasa Bisnes "Bermusim" Selepas Pergi Belajar

Kalau korang nak tahu Founder My Sweet Bakery, Irma binti Mohamad Hashim ni dulu macam orang lain juga. Dia bukan buka bisnes terus senang, banyak cabaran yang dia dah lalui.

Sebelum ni dia ingat bisnes bakery tak boleh pergi jauh sebab “bermusim”, orang beli masa perayaan, cuti sekolah, majlis keramaian, perkahwinan dan sebagainya. Bila musim ramai orang nak beli banyak sales yang masuk tapi bila tak ada ‘musim’ maka sales pun krik krik dan sendu. Nak pecahkan RM10,000 pun susah.

Cuba korang bayangkan berniaga dah lebih 7 tahun tapi struggle nak pecahkan jualan lebih RM10,000 sebulan. Menangis guling-guling beb. Kalau orang lain mungkin dah give up sebab patutnya bisnes dah lama boleh raih jualan tinggi tapi jualan dia hanya cukup-cukup makan, struggle nak survive. 

Tak Ada Lagi Fasa Bisnes "Bermusim" Selepas Pergi Belajar

Bila nampak bisnes semakin tenat dan ke laut, dia terus bertindak untuk cari guru dan ilmu. Masa ni dia join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) pada bulan Jun 2020. Tak berhenti setakat itu, dia teruskan journey ke Platinum sebab nak dibimbing.

“Saya pada mulanya macam orang lain juga, mula daripada bawah sebab nak buat Facebook pun saya tak tahu.. Yang peliknya sepanjang 7 tahun jalankan bises, tak ramai pelanggan yang kenal”, ujarnya.

Kalau korang berada di tempat Irma mesti korang faham perasaan dia kan? 7 tahun bukan sekejap tau, sedihnya bila dapat tahu tak ada orang yang kenal.. 

Alhamdulillah, hasil daripada pergi belajar follower di Facebook mula meningkat daripada 1,000 fans pergi kepada 4,000 orang fans. Bukan tu jer, sales dia juga mula meningkat daripada sebelum ni RM10,,000 mula naik ke RM30,000 dan seterusnya meroket ke RM70,000 sebulan.

Hebat kan? Sekarang dah tak ada fasa dan tanggapan bahawa bisnes bakery dia “bermusim” sebab sales maintain je naik setiap bulan, jauh beza dengan sebelum dia pergi belajar. 

“Terima kasih Sifu dan Team Momentum sebab buka mata saya untuk onlinekan bisnes, banyak beri nasihat dan tunjuk ajar.. Banyak perubahan yang berlaku dalam hidup dan bisnes saya, sekarang bisnes saya bukan lagi bisnes yang “bermusim”, ujar Irma gembira.

Korang yang berada dalam bisnes yang sama mesti terinspirasi dengan perkongsian Irma kan? Ye la, PKP dan lockdown pun bisnes boleh jalan macam biasa, dapat tambah team dan makin banyak order yang masuk.

Seronok bila buat bisnes ni dapat hasilnya, kalau Irma boleh korang juga boleh kalau bertindak dari sekarang.

Jom sertai bimbingan selama 30 Hari dan Roket Pemasaran Momentum (RPM) Copywriting Ayat Power dengan tawaran serendah RM30 sahaja SAHAJA. Tawaran ini hanya dibuka bermula 17 – 22 Jun 2021.

Segera Daftar di www.NakTarikPelanggan.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !