fbpx
blog najib asaddok

Sudah Berniaga Selama 10 Tahun, Beliau Baru Tahu Kesilapan Dalam Bisnes

kesilapan

Biasalah bila seorang usahawan yang pandai masak, dia akan focus pada produk je. Tapi mereka lupa yang marketing pun penting untuk tarik orang datang ke restoran. Itulah kesilapan Lo Kit yang sudah 10 tahun buat bisnes shell out. Founder kepada Chiffonade.

Disebabkan kurangnya ilmu dalam marketing, bisnes beliau yang terletak di Tawau Sabah hanya diketahui oleh orang sekeliling je. Tak ramai tahu kewujudan bisnes beliau. Kepakaran memasak dah ada, tapi kalau kurang buat marketing, susahlah orang luar nk tahu kewujudan restoran yang sedap.

Beliau rasa bisnesnya terlampau lama di pasaran sehinggakan sales beliau sustain je. Tak pernah nak naik. Stuck pada satu level. Beliau memulakan langkah dengan hadir ke kelas RPM di Johor Bahru. Selepas beliau mula belajar, banyak perubahan telah berlaku dalam bisnes dan personal live beliau.

Beliau tambah lagi ilmu dalam program ARB yang memberikan idea yang banyak untuk membantu customer. Haa… nak tahu apa yang beliau buat dalam bisnes beliau? Follow sampai habis tau.

Walaupun beliau membuka restoran, tapi beliau tidak pernah lokek untuk share ilmu masakan pada orang ramai. Beliau kongsikan ilmu secara live dan paling memberi kesan adalah video pesan seminit.

Dengan hanya share cara nak buang tulang peha ayam, video beliau boleh reach 1 Juta tontonan tau. Hebat ke hebat? Banyak lagi video beliau yang dapat berjuta tontonan.

Apa yang lebih menarik beliau pernah dapat jualan sebanyak RM5,500 sehari. Dan ada juga pelanggan yang sanggup tapau Shell out dari Tawau naik kapal terbang ke KL tau. Best ke best?

Banyak lagi yang telah beliau lakukan. Kualiti produk tidak boleh naikkan sales jika cara marketing sesebuah bisnes itu salah.

Anda pun boleh lakukan seperti beliau. Dari seorang tukang masak, kepada founder yang boleh manage restoran sendiri. Jangan bazirkan masa anda.

Jika anda nak buat berjaya terus upgrade ilmu seperti beliau. Jom join RPM Edisi Merdeka pada 29&30 Ogos secara online. Boleh daftar di -> www.NakTarikPelanggan.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !