fbpx
blog najib asaddok

Seorang Engineer Jual Bubur Lambuk Dekat Bazar Demi Sara Hidup Sekeluarga

Engineer


Minggu lepas team saya pergi jumpa student saya Puan Hayati di Melaka. Alhamdulillah seronok dengar perkongsian beliau kalini.


Pn. Hayati merupakan owner bisnes Farhabina(M) Sdn Bhd. Dulu bisnes dia tak maju seperti hari ni..


Strugglenya hidup beliau bermula pada tahun 2014. Beliau tak mampu beli pampers dan baju raya untuk anak. Dan percaya ke percaya, seorang engineer sanggup jual bubur lambuk untuk survive dalam hidup. Bawak 50 bungkus tapi yang terjual hanya 10 bungkus je. Betapa strugglenya hidup beliau untuk bantu keluarga kecil.


Disebabkan simpanan beliau semakin habis, beliau juga sanggup jual kereta family untuk hidup. Tipulah orang kata tanpa duit pun dia boleh bahagia.


Sinar harapan semakin cerah selepas beliau dapat projek daripada rakan adiknya. Tapi kerana kurangnya ilmu dalam bisnes beliau perlu tanggung kerugian sehingga rm50,000.


Alhamdulillah selepas beliau mula belajar di Roket Pemasaran Momentum (RPM) pada hujung tahun 2019 dan terus masuk ke ultimate pada bulan 2, sales pada tahun 2020 sehingga Jun cecah RM2juta.


Beliau sangat tekankan marketing. Jangan pernah takut untuk melabur dalam marketing sebab dengan pelaburan tu boleh kembangkan lagi bisnes.


Tanpa marketing, sampai bila-bila lah bisnes anda takda orang kenal. Tapi marketing tanpa ilmu pun agak sukar untuk berjaya. Jadi terus cari ilmu dan jangan pernah stop buat marketing.


Kalau betul anda nak merdekakan diri dan bisnes anda. Jom upgrade ilmu dalam program RPM Edisi Merdeka pada 29&30 Ogos secara online. Terus daftar di www.NakTarikPelanggan.com

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !