fbpx
blog najib asaddok

Tercabar Dengan Tn Danial Mama Sado Buatkan Beliau Teruskan Journey Dengan Momentum

Usahawan

Anda sebagai usahawan pernah rasa nak give up buat itu ini tak menjadi?? Macam tu juga yang berlaku pada salah seorang student Platinum saya, beliau dan share partner pernah terfikir nak jual syarikat mereka sendiri.

Anda nak tahu siapa beliau?? Jom saya kongsikan kisah Tn Bo Ibrahim yang merupakan Co Founder kepada Dietliciouss. Semoga anda terinpirasi dengan beliau dan saya taknak anda lakukan silap yang sama. Boleh ker boleh ni??

Tn Bo kenal saya melalui kawannya sewaktu beliau di Melaka. Dulu beliau pandang saya sebelah mata. Yelah, orang muda baru nak up yang hanya ajar orang marketingkan bisnes secara online jer. Manalah ada orang nak pandang, entah betul entah tidak saya mengajar ni..

Sampailah satu tahap dalam setahun bisnesnya stuck, sales bulanan hanya belas-belas ribu jer. Beliau dah taktahu nak buat apa itu yang buatkan beliau nak cari jalan untuk selesaikan masalah bisnesnya. Beliau saja-saja scroll Facebook dan ternampak posting Najib Asaddok. Baru beliau teringat Najib Asaddok inilah yang kawannya cakap waktu dekat Melaka dulu..

Dari situ beliau dan share partnernya beranikan diri menghadiri program Roket Pemasaran Momentum Nak Tarik Pelanggan (RPM). Beliau ingatkan pilih seat diamond tu dapat belajar dekat dengan saya supaya ilmu yang beliau belajar mudah untuk masuk dalam kepala otak ni. Tapi sebenarnya takpun sebab seat paling depan adalah untuk circle student saya.

Waktu program RPM tersebut beliau rasa sangat tercabar bila tengok sales Tn Danial Mama Sado. Start dari situ mereka mula tersedar kalau dari awal lagi mereka belajar dengan guru yang betul mereka takkan masuk longkang dan langgar dindin banyak kali.

Kalau tak disebabkan ego mereka dulu, mereka mesti capai kejayaan itu lebih awal. Tapi takpa at least mereka tetap buat keputusan daripada anda yang masih ragu-ragu nak buat tindakan.

Saya sangat bangga walaupun mereka lebih berusia daripada saya. Bilamana belajar mereka tetap hormat kepada saya dan juga team saya. Yelah, kalau kita berguru tak kisahlah guru kita tu muda pun kalau dia dah mengajar kita. Kita perlu hormat barulah ilmu yang kita belajar tu berkat.

Alhamdulillah berlaku peningkatan selepas mereka dah berada dalam highway Momentum, mereka buat like marketing, Apa yang saya sharekan dalam RPM iaitu 4 Kunci Pemasaran mereka buat sungguh-sungguh untuk tarik pelanggan.

Tn Bo start join circle Platinum pada hari kedua join Advance Roket Bisnes (ARB).  Beliau betul-betul nekad nak build up balik bisnesnya. Beliau rasa bengang juga sebab nak buat first payment sign up Platinum pun tercari-cari duit sedangkan bisnes dah lama. Tapi Alhamdulillah beliau berjaya juga masuk ke dalam circle Platinum sekarang.

Bila dah berada dalam circle Platinum banyak benda beliau belajar. Sangat banyak ilmu yang beliau dapat beliau setelah diguide oleh saya dan team Momentum.

Win yang beliau dapat selepas 3 bulan belajar adalah bila sales beliau dah capai lebih RM40,000 sebulan berbanding dulu,  stuck pada level RM20,000. Dan baru ini pula pada Jun 2020, Tn. Bo dah hit sales sebanyak RM80,000 sebulan..

Alhamdulillah beliau buat jer apa yang beliau belajar. Bermula dari program RPM banyak benda beliau betulkan dan buat. Daripada follower maintain 11k dan tak berapa nak naik, bila buat like marketing jer beliau dapat dah dapat 23k follower dalam masa beberapa bulan.

Alhamdulillah saya percaya bila kita usaha lebih, lebih juga yang kita dapat. Haa, anda juga nak saya dan team momentum bantu?? Atau anda masih belum pernah join mana-mana program Momentum??

Meh sini kita jumpa dalam program Roket Pemasaran Momentum Nak Tarik Pelanggan Edisi Khas Merdeka pada 29 & 30 Ogos sempena menyambut kemerdekaan. Anda boleh dapatkan info lebih lanjut di website –> www.NakTarikPelanggan.com

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !