Penat buat sales, tapi tak merasa pun duit untuk diri sendiri

Penat

Pernah ke pernah anda rasa terus nak give up, penat dan terlampau lelah untuk berbisnes. Penat buat sales, tapi tak merasa pun duit gaji?

Dah cuba cari pelbagai cara  dan jalan tapi tak jumpa jalan keluar. Walaupun sehingga sanggup study macam-macam buku marketing. Itu lah yang dihadapi oleh Tuan Badruzzaman Ahmad. Seorang founder kepada Laziz Patin.

Selepas penat cuba bermacam cara, sales stuck pada tahap 6-7k. Beliau mengambil keputusan untuk join RPM pada Nov 2019 dengan harga tiket RM2 di UiTM Shah Alam.

Beliau mula kenal dan tahu macam mana nak cari customer dan kenal pelanggan ni di program ARB. Satu perkara yang beliau tak pernah missed untuk buat adalah like marketing.

Beliau mula pandai dan tahu cara nak Tarik follower yang betul. Sehinggakan beliau berjaya kumpul 6,000 followers yang tepat.

Beliau sangat tekankan kepada semua usahawan untuk terus mencari ilmu dan guru. Tanpa ilmu, bisnes akan terus sesat. Tanpa guru anda tak tahu apa yang anda buat tu salah. Bila ada ilmu dan guru, anda takkan takut untuk buat like marketing.

Kalau dulu sekadar mampu capai RM6,000 – RM7,000 sebulan, sekarang ni Tuan Badruzzaman berjaya capai sales RM179,000 sebulan pada bulan Jun 2020. So apa yang anda rasa bila bisnes anda pun boleh jadi macam tu? Kan best ada growth dalam bisnes?

Hebat ke hebat? Dengan hanya memilih pelanggan yang betul mampu untuk mengubah bisnes beliau.

Nak jadi macam beliau? Apakata anda join RPM Edisi Merdeka pada 29&30 Ogos secara online. Daftar di www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !