Suami Isteri Berniaga Bersama Atau Bercakaran Bersama?

Hari ni saya nak korang semua bangun dengan penuh kebangkitan dan semangat sebab kita ni mewakili keluarga dan ada tanggungjawab bagi makan minum, nafkah sedekah, zakat dan ada cukai pendapatannya..

Pagi ni topik kita menarik beb! Ibarat dengan kapal yang ada destinasi yang nak kena sampai pada target yang ditetapkan atau destinasi yang usahawan dan para peniaga kena sampai..

Kapal ni sama lah macam bisnes cuma kadang-kadang ada sebuah kapal ni ada dua orang yang kawal. Masalah atau ‘the main issues’ yang berlaku pada orang yang berniaga terutama yang jalankan bisnes suami isteri atau dengan bisnes partner. Tak kisah la dengan siapa tapi pasti ada cabaran dia.

Saya nak bagi overview bagi masalah yang berlaku bila dalam kapal tu ada dua orang yang cuba nak jadi nakhoda kapal atau dia nak jadi kapten. Orang pun confuse mana satu kapten? Bila isteri nak buat sesuatu, tup tip suami datang terus cakap “tak boleh! Saya membantah”.

Berlaku lah pergeseran di situ, kapal ni memang di laut tapi memang ke laut betul ni sebab destinasi berubah-ubah thats why la dekat sini saya kata cara dua-dua kapten ni nak buat keputusan akan jadi dua benda je sama ada bisnes meroket atau meninggal.

Isu ni lah yang berlaku dalam kalangan peniaga. Jadi bagaimana kita nak atasi benda ni? Apa solution dan macam mana nak solve benda ni supaya perjalanan bisnes cantik je sampai ke destinasi.

Korang suka ke suka topik pagi ni? Apa kata korang tonton video yang saya berikan ni sampai habis..

Ini sahaja yang kami nak berikan pada korang. Semoga berkat majlis ilmu kita hari ni dengan sarapan minda momentum. 

Di kesempatan ini juga, saya beritahu dah ramai yang mendaftar untuk dibimbing selama 30 hari dan mereka juga dapat kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Edisi Copywriting pada 26 dan 27 Jun 2021.

Nilai asalnya RM10,000 tapi atas solidariti saya dan Team Momentum, korang hanya perlu bayar RM30 sahaja. Jangan lambat tau sebab tawaran ni akan ditutup bila-bila masa sahaja.

Segera daftar di www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !