fbpx
blog najib asaddok

STRATEGI YANG BANTU SETIAP BISNES MAINTAIN DALAM PASARAN

Satu contoh bisnes yang mampu bertahan dalam industri, sebagai contoh Syarikat coca-cola yang jadi popular dan maintain lebih 100 tahun dalam pasaran.

Apa strategi dan cara yang diguna dalam coca-cola untuk jadikan bisnesnya kekal dan bukan jer sekadar maintain, tapi makin lama makin grow.

Kebanykkan bisnes dah smpai 5 tahun ke atas dah mula cungap-cungap.

Ada yang baru berniaga tapi dah merundum, drop terus sales. Pelanggan langsung takda.

Banyak Bisnes Yang Closed Down

Ni semua bukan disebabkan produk yang salah, tapi ada beberapa faktor yang buatkan setiap bisnes boleh grow dengan mudah dan pantas.

Ni nak tahu ke nak tahu ni? Kalau taknak takpa.. Kita stop jer sampai sini. Ehh, gurau-gurau. Okay kita teruskan supaya perkara ni anda tak buat silap dan mampu bina bisnes yang bagus.

Yang PERTAMA.. Perasan ke perasan setiap bisnes yang maju semuanya fokus pada 1 jenis produk. Cukup dengan 1 produk dah boleh buat jutaan ringgit. Isu sekarang ni, ramai dikalangan usahawan buat banyak produk tapi takda hasil.

Apa tah lagi nak capai sejuta pertama.. Memang susah, sebabnya mereka terlalu banyak perkara nak selesaikan untuk setiap produk yang mereka ada. Sebab itu, ramai lagi usahawan stuck disebabkan banyak jenis produk dalam bisnes mereka lakukan.

Peningkatan Dalam Bisnes

Yang KEDUA pula dari segi knowledge atau ilmu untuk atasi isu dengan update input & juga strategi.

Macam mana nak dapat ni semua kalau diri sendiri masih lagi taknak pergi belajar, taknak buat tindakan yang pantas! Jangan lah bazir masa anda disebabkan anda taknak pergi belajar.

Tak percaya dengan upgrade ilmu boleh growkan bisnes.. Perkara paling dasyat dalam invest adalah diri sendiri. Topup ilmu anda dengan ilmu yang berkesan baru lah bisnes anda mudah untuk grow..

Yang KETIGA iklan di TV 30 saat bukan lagi ‘KING’..

Coca Cola telah ambil keputusan untuk berganjak daripada TV ke arah pasaran yang sedang trend supaya tak tertinggal dan boleh bahayakan bisnes.

Dan banyak lagi perniaggan lain sekarang dah beralih dengan gunakan media sosial sebagai tempat pemasaran untuk setiap bisnes mereka.

Bahaya gila kalau tak ikut apa perkara trend sekarang. Boleh bunuh bisnes sendiri. Tapi anda sekarang macam mana? Apa jawapan anda?

Jangan tunggu bisnes anda lingkup baru nak ubah cara pemasaran yang terkini. Banyak perkara yang anda boleh belajar cara yang sama seperti Coca Cola buat dengan teknik dan strategi pemasaran online yang terbaru.

Boleh dapatkan di sini —> “Nak Strategi Latest

Nilai RM999 jer tapi khas untuk anda kalini diberikan secara PERCUMA jer tau! Rugi kalau lepaskan peluang ni. Buat tindakan sepantas yang mungkin, akan dapat hasil yang pantas.

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !