Najib Asaddok
  • Utama
  • Kisah Inspirasi
  • Hubungi
  • Tentang Kami
No Result
View All Result
  • Utama
  • Kisah Inspirasi
  • Hubungi
  • Tentang Kami
No Result
View All Result
Najib Asaddok
No Result
View All Result
Home Kisah Inspirasi

Stokis Lokal Munchies Ini Pernah Jatuh Terduduk Sebelum Berjaya

Fariq Amar by Fariq Amar
March 17, 2021
in Kisah Inspirasi
0 0
0
Stokis Lokal Munchies Ini Pernah Jatuh Terduduk Sebelum Berjaya
Share on FacebookShare on Twitter

Kalau perasan, ramai orang hanya nampak kejayaan yang usahawan dah capai tapi tak tahu sebenarnya ada kisah di sebalik kejayaan tu, usahawan dah lalui pelbagai cabaran, kesakitan, jatuh banyak kali, stress, hampir give up, kecewa dan banyak lagi.

Sama lah macam Nurul Aidila binti Norsam atau mesra dikenali sebagai Nurul. Sebelum ni dia bekerja sebagai jurutera selama 7 tahun tapi nekad untuk buat bisnes disebabkan faktor kewangan. Ye lah siapa je tak bengang kerja jurutera tapi tak dapat bagi duit bulanan pada ibu abah secara konsisten.

Kongsinya, “Selepas berhenti kerja, saya cuba macam-macam bisnes hampir 10 tahun tapi tak menjadi. Ditambah pula dengan pandemik Covid-19, saya jadi buntu dan tak tahu nak buat apa”.

Tidak berputus asa, dia cuba lagi.. Kali ni dalam bisnes makanan pula bagi produk Lokal Munchies.. Pada mulanya dia hanya order 10 balang je untuk cuba nasib tapi tak sangka setiap hari ada je order masuk.

“Saya buat keputusan sebab pernah dengar Tuan Najib Asaddok cakap kita kena pilih HQ yang betul, tengah grow dan pandai jaga team.. Jadi saya ikut kata Sifu dan Alhamdulillah saya nampak jalannya”, ujarnya Stokis Lokal Munchies ini.

Dia yakin jadi Ejen dan Stokis pun boleh berjaya kalau ada kesungguhan dan guru yang bimbing.. Jadi dia buat keputusan untuk join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) pada 28 & 29 November 2020. Tak sangka daripada kelas RPM ni jer yang ilmu yang dia dapat.

Bukan tu jer, lepas buat tindakan yang betul sales terus meningkat sehingga dia berjaya pecahkan RM10K yang pertama. Hebat kan? Dan sekarang dia dah berada dalam circle Platinum dan boleh buat RM27,000 sebulan.

Siapa cakap Ejen dan Stokis tak boleh berjaya? Nurul dah buktikan jual produk orang pun boleh buat duit dan tarik lebih ramai pelanggan. Dulu dia pun takut nak ambil stok banyak tapi sekarang dia dah berani order 2100 balang. Amacam?

Nak tahu kisah Nurul dengan lebih lanjut jom layan video ni..

View this post on Instagram

A post shared by Najib Asaddok (@najibasaddok)

Hidup ni pilihan.. Korang yang tentukan jalan mana yang korang nak pergi. Jadi buat pilihan dengan bijak sebab kami dah tak sanggup nak tengok korang struggle dalam bisnes. Haaa, siapa dekat sini nak kami bantu berjaya macam Nurul? Apa kata korang daftar kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Edisi Khas Ejen yang akan berlangsung pada 27 Mac 2021 di → www.NakTarikPelanggan.com 

Facebook Comments
Fariq Amar

Fariq Amar

Next Post
Bengang Bila Duit Gaji Tak Pernah Cukup Untuk Bantu Keluarga

Bengang Bila Duit Gaji Tak Pernah Cukup Untuk Bantu Keluarga

Recommended For You

Raih RM30 Sehari, Bisnes Satay Celop dan Roti Canai Terus “Bungkus”

Raih RM30 Sehari, Bisnes Satay Celop dan Roti Canai Terus “Bungkus”

June 14, 2022
Mana nak letak muka, bila bisnes anda terpaksa tutup?

Mana nak letak muka, bila bisnes anda terpaksa tutup?

June 8, 2022
Impian Vellfire bukan angan angan kosong

WOW!! IMPIAN KERETA VELLFIRE 2023, DAH CAPAI TAHUN NI?!

May 24, 2022
Lebih 15 Tahun Buat Bisnes, Sales Tak Bertambah, Hutang yang bertambah

“Saya duduk dekat belakang, nampak Tuan Najib kecil jer kat depan”….

March 29, 2022
Facebook Twitter Instagram

Tentang Kami

Saya seorang usahawan internet sepenuh masa & trainer kepada ribuan usahawan. Saya memulakan perniagaan internet ni sejak tahun 2009 hingga kini. Dapatkan Tips, Motivasi & Inspirasi dari Blog saya ini. Dinukilkan khas untuk anda!

Kategori

MOMENTUM INTERNET (1079998-A) © 2021 ALL RIGHTS RESERVED​

No Result
View All Result
  • Utama
  • Kisah Inspirasi
  • Hubungi
  • Tentang Kami

MOMENTUM INTERNET (1079998-A) © 2021 ALL RIGHTS RESERVED​

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In