fbpx
blog najib asaddok

Sakit Bila Orang Ingat Saya Ni Kaya Dan Boleh Bagi Semua Benda

Sakit Bila Orang Ingat Saya Ni Kaya Dan Boleh Bagi Semua Benda

Lumrah untuk semua yang buat bisnes, mesti orang ingat yang usahawan ni banyak duit dan boleh bagi semua benda tanpa tahu struggle yang orang tu hadapi. Tak semua usahawan yang buat bisnes ni terus berjaya dan boleh bantu semua orang. 

Terdapat segelintir daripada tu yang buat bisnes untuk cari duit lebih. Tapi terpaksa tempuh macam-macam dugaan untuk survive dalam bisnes. Nampak buat bisnes ni mudah. Tapi hanya usahawan tu sendiri yang tahu macam mana peritnya dugaan yang dia perlu lalui. 

Sama juga nasib macam Naemah Binti Boseman ni. Dia ni seorang ejen property consultant. Bila dengar perkataan “property”, automatik orang akan ingat dia ni banyak duit. Tapi ada kisah tersendiri yang dia tanggung. 

Dia start jadi ejen ni pada tahun 2017. Masa ni dia tak nak kerja makan gaji sebab nampak bisnes yang dia buat ni boleh pergi jauh. Dulu dia tak tahu yang bisnes ni boleh dionlinekan dan boleh tarik lebih ramai pelanggan. 

Perkara yang paling perit dan dia tak boleh lupakan, dia tak cukup duit nak bantu untuk selesaikan hutang kakaknya. Dalam masa yang sama terdapat salah faham yang berlaku yang buat dia rasa down dan sedih. Dia terpaksa menumpang untuk sewa di rumah kawannya di Selangor sementara nak kukuhkan kewangan. Dia hanya bergantung hidup dengan komisyen yang dia dapat ditambah lagi dengan cabaran semasa PKP ni. 

Banyak benda dan aktiviti offline yang dia tak boleh buat untuk dapatkan sales. Sebab tu dia nekad untuk join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM). Dari sini dia baru belajar sesuatu yang dia tak pernah tahu. 

Dia start untuk tarik fans dan follower ke Facebook Page berkat bantuan Najib Asaddok dan Team Momentum. Alhamdulilah, nampak peningkatan yang ketara dengan sales yang dia buat. Sebelum ni dia hanya buat sales RM10,000, lepas join kelas sales dia berjaya melonjak ke RM27,000. 

Dan yang paling buat dia happy dan bersyukur, dia dapat settle kan hutang mak dan family nya. Bukan sahaja peningkatan dalam sales, tapi peningkatan dalam diri juga. Dia harap semoga dia terus konsisten untuk peroleh kejayaan yang akan datang. 

Naemah juga menjelaskan, kalau dulu orang tak pandang sekarang bila dah berjaya dan ada kewangan yang tetap, orang start percaya dan rasa lebih yakin. 

Setiap dugaan dan halangan yang kita lalui mesti ada jalan penyelesaiannya. Bergantung pada tindakan kita sama ada betul atau tidak. Kalau anda nak saya bantu untuk peroleh kejayaan dalam diri dan bisnes, jom sama-sama mulakan tindakan di www.naktarikpelanggan.com .

Terima kasih jadikan Blog Najib Asaddok sebagai artikel yang anda pilih untuk baca harini.

Kami nak tahu juga maklum balas yang kami perlu improve. Maklum balas dari anda sangat kami hargai.

Jom, isi detail di bawah ni:

User Feedback Blog

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !