Bengang Bila Duit Gaji Tak Pernah Cukup Untuk Bantu Keluarga

Bengang Bila Duit Gaji Tak Pernah Cukup Untuk Bantu Keluarga

Syahiran Syahmi Bin Kheruddin merupakan Founder Snackyhq. Bisnes yang dia jalankan ni bermula pada Mac 2020.

Kehidupannya sebelum bergelar usahawan begitu struggle dan susah. Sebagai suami dia rasa tak berguna sekali. Dia begitu sedih bila permintaan isteri untuk beli kuih sebagai sarapan tak dapat ditunaikan. Jelasnya duit gaji tak pernah cukup setiap bulan. Dia pernah dalam poket hanya tinggal RM2 jer sementara nak tunggu gaji. Sebab tu banyak permintaan yang tak dapat ditunaikan. 

Alhamdulilah, dia bersyukur sangat dapat isteri yang memahami dan dapat sokongan Isteri. Bayangkan dia pernah rasa down sebab tak ada gaji selama 3 bulan, tapi wife sentiasa faham. Dari sini dia fikir, dia perlu buat sesuatu.

Dia akui sebelum ni dia banyak kali langgar dinding dan buat silap yang sama. Pada awalnya, dia bisnes tapi tiada untung. Duit yang ada hanya cukup untuk bayar modal sahaja.

Journey Syahiran bermula dari ROKET PEMASARAN MOMENTUM (RPM). Dia tahu kalau dia lambat bertindak, masalah dia tetap sama dan tak berubah. Lepas join kelas, baru dia tahu rupanya dia salah kira costing.

Setelah betulkan semula dan follow apa yang di ajar, dia berjaya pecah RM10,000 Pertama. Lepas dibantu dan diguide, sales bisnes terus melonjak ke RM10,000. Alhamdulilah semuanya bermula dari zero

Banyak win yang dia dapat berkat kesabaran dan usaha nya yang bersungguh-sungguh.  Dia dapat bahagiakan keluarga dan dapat penuhi macam-macam permintaan ahli keluarganya. Terbaru, dia dapat belikan mak handphone baru.

Sekarang Syahiraan dah ada 23 orang team. Dia juga dah ada gaji setiap bulan. Yang paling best dan tak sangka, produk dah dapat certificate HALAL. Tahniah Tuan Syahiran. 

Setiap usaha yang disertakan dengan tindakan yang betul mesti akan membuahkan hasil.

Peluang cerah untuk anda semua. Saya nak bagi tawaran istimewa dalam Kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Edisi Khas Ejen. Dapatkan segera di www.naktarikpelanggan.com 

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !