fbpx

Stephania Sanggup Kerja Lebih Masa Demi Keselesaan Keluarga

Stephania Sanggup Kerja Lebih Masa Demi Keselesaan Keluarga

Tak semestinya kena jadi Founder atau pemilik perniagaan baru boleh kaya, berjaya dan layak capai impian. Jadi Ejen, Stokis atau Dropship pun boleh berjaya tau kalau kita gunakan teknik yang betul dalam bisnes. 

Tak percaya? Ada seorang anak murid saya yang berasal daripada Keningau, Sabah dah boleh buat jualan RM50,000 sebulan dengan jual produk orang lain.

Kalau korang nak tahu, Stephania Rinius ni bekerja sebagai jururawat di sebuah hospital namun nekad untuk buat bisnes secara part time sebab nak cari duit lebih..

“Saya bengang bila family susah di kampung tapi saya tak dapat bantu sebab duit yang ada setiap bulan cuma cukup-cukup makan je”, ujarnya sayu.

Sebagai anak sulung daripada 9 adik beradik dia memikul tanggungjawab yang besar untuk ringankan beban mak ayah yang sudah berumur lebih 50 tahun.

Kalau kita berada di tempat Stephania mesti kita akan buat benda yang sama kan? Mana ada kerja yang tak penat tapi itu semua kita letak tepi asalkan dapat support keluarga di kampung..

Pada mulanya dia tak tahu pun pasal bisnes online ni, berniaga pun guna Facebook Profile sehingga lah dia join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) pada February 2020. Daripada sini baru dia sedar banyak kesilapan yang dia buat dalam bisnes. Patut lah sales ciput..

Tak berhenti setakat tu, dia keluarkan duit simpanan ASB yang dia ada untuk join Platinum sebab nak terus dibimbing. 

Pengorbanan dia kerja lebih masa akhirnya membuahkan hasil bila sales daripada RM340 naik kepada RM5,000 dan seterusnya RM10,000 sebulan. Apa yang buat saya bangga dengan Stephania ni sekarang dia dah buat lebih RM50,000 hingga RM100,000 sebulan. Hebat kan?

Saya nak share benda betul yang dia buat sehingga sales mencecah 5 angka sebulan ialah onlinekan bisnes di Facebook Page, konsisten buat Like Marketing dan guna teknik 4 kunci pemasaran yang dia belajar dalam kelas RPM.

Nampak ke nampak? Jual produk orang pun boleh berjaya. Stephania ni daripada Ejen sekarang dah naik pangkat jadi Leader. Hebat kan? Dan win dia juga bila dapat hadiahkan kereta dan motor untuk mak ayah di kampung.

Sebab tu penting untuk kita ada BIG WHY yang kuat sebab ia akan menentukan apa tindakan kita. Korang dapat sesuatu?

Saya doakan semoga penat lelah kita hari ini, membuahkan hasil untuk masa hadapan. Teruskan berjuang, teruskan berjalan ke depan demi BIG WHY kita.

Saya dan Team Momentum juga nak jemput korang join kelas Roket Pemasaran Momentum (RPM) Strategi FB Ads Capai RM10,000 Pertama yang berlangsung pada 21 & 22 Ogos 2021 di —> www.NakTarikPelanggan.com

Facebook Comments

Leave a Replay

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !

JOIN KAMI

Dapatkan maklumat dan tips terkini dari Najib Asaddok sekarang secara PERCUMA !